Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας στη Λάρισα

554446632

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής της Παχυσαρκίας διοργανώνει το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, της Ιατρικής Σχολής Λάρισας, του ΤΕΙ Λάρισας, της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, που λαμβάνει χώρα κάθε δύο έτη ως θεσμός.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 2 και 3 Οκτωβρίου 2015, στο Ξενοδοχείο «Larissa Imperial».

Όπως επισημαίνουν οι πρόεδροι του Συνεδρίου, Αναπληρωτές Καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ.κ. Δημήτριος Ζαχαρούλης και Γεώργιος Τζοβάρας, αποτελεί τιμητική διάκριση η ανάληψη του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικής της Παχυσαρκίας από την ομάδα Χειρουργικής της Παχυσαρκίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της οποίας τόσο το κλινικό όσο και το ερευνητικό έργο είναι αναγνωρισμένο διεθνώς.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
 Μετεκπαιδευτικό κλινικό φροντιστήριο για την ενημέρωση επαγγελματιών υγείας, όπως διαιτολόγοι, νοσηλευτές, ψυχολόγοι.
 Ενημέρωση για την αντιμετώπιση των συνοδών νοσημάτων από διάφορες ιατρικές ειδικότητες, που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

 Διαλέξεις σχετικά με το νέο κλάδο της χειρουργικής της παχυσαρκίας, τη μεταβολική χειρουργική, για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη.
 Παρουσίαση της θέση της Χειρουργικής της Παχυσαρκίας στο σύγχρονο τοπίο στην Ελλάδα της κρίσης.
 Εξελίξεις σε νέες χειρουργικές τεχνικές.

Στο Συνέδριο θα δώσουν διαλέξεις διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες, ενώ αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή διεθνούς φήμης χειρουργών του εξωτερικού, οι οποίοι θα αναλύσουν σύγχρονες τεχνικές και νεότερα δεδομένα.

Απευθείας μετάδοση χειρουργείου από τις Η.Π.Α

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απευθείας μετάδοση χειρουργείου από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, το απόγευμα της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου, ώρα 19:00 (INTERNATIONAL BARIATRIC CLUB – LIVE SURGERY TRANSMISSION Obesity Control Center, International Center of ExcellenceUniversity of Baja California, School of Medicine).

Στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης και θα ακολουθήσει η εναρκτήρια ομιλία του κ. Α. Πλεύρη με θέμα «H ενημέρωση του ασθενούς στις Βαριατρικές Επεμβάσεις».

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Συνεδρίου και τη δυνατότητα συμμετοχής δείτε στην ιστοσελίδα www.exepcongress2015.gr

.