Μεταθέατρο – Κέντρο Τέχνης στο κέντρο των Τρικάλων

kentro texnis-logo

Ένας νέος χώρος Πολιτιστικής Δημιουργίας και έκφρασης δημιουργείται αυτές τις μέρες στην καρδιά των Τρικάλων στην Κεντρική πλατεία – (πρώην «Πανόραμα» στον Α’ Όροφο).

Πρόκειται για το «Μεταθέατρο – Κέντρο Τέχνης», το οποίο σε συνδυασμό με το θεατράκι της οδού Όθωνος, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ακόμη πολιτιστικό κύτταρο τόσο για την τοπική όσο και για την «εκτός των τειχών» Καλλιτεχνική δημιουργία.

Σεμινάρια, Διαλέξεις, Εκθέσεις ζωγραφικής, Φιλοσοφικά και Λογοτεχνικά Εργαστήρια, εκδηλώσεις για το παιδί, πρότυπες βραδιές μουσικών αυτοσχεδιασμών και παρεμβάσεις κάθε είδους που έχουν να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη πρόταση, είναι μέσα στις βασικές επιδιώξεις του Κέντρου Τέχνης.

«Ξεκινήσαμε να δημιουργήσουμε ένα μικρό χώρο που θα φιλοξενήσει κύρια τα θεατρικά Εργαστήρια του Μεταθεάτρου» σημειώνει ο εμψυχωτής της πρωτοβουλίας Πάνος Νακόπουλος. «Στην πορεία όμως, μας προσέγγισαν και ήρθαν σε επαφή μαζί μας συμπολίτες από διάφορους χώρους των Γραμμάτων και των Tεχνών. Ζωγράφοι, ηθοποιοί, λογοτέχνες, εμψυχωτές κούκλας και μουσικοί, άρχισαν να συσπειρώνονται γύρω από την προσπάθειά μας αυτή και καταλήξαμε πως υπήρχε έντονη η ανάγκη για τη δημιουργία ενός χώρου που θα λειτουργούσε σαν ένα γενικότερο σημείο Πολιτιστικής αναφοράς και ταυτότητας για την πόλη και το νομό μας».

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Η λειτουργία του Κέντρου Τέχνης ξεκινά τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, με τα Θεατρικά Εργαστήρια του Μεταθεάτρου, στα οποία διδάσκουν αποκλειστικά πτυχιούχοι και επαγγελματίες του θεάτρου, που προέρχονται τόσο από την περιοχή μας όσο και έξω απ’ αυτή.
Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν τμήματα για όλες τις ηλικίες (Προσχολικό, Δημοτικού Γυμνασίου-Λυκείου, Ενηλίκων καθώς και ένα τμήμα για επαγγελματίες) και λειτουργούν σύμφωνα με τα πρότυπα μιας σύγχρονης, Επαγγελματικής Δραματικής Σχολής.
Οι εγγραφές ολοκληρώνονται μέσα στις ερχόμενες μέρες και τα μαθήματα ξεκινούν τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Οι όποιοι ενδιαφερόμενοι έχουν ακόμη το χρόνο να ενημερωθούν γύρω από τον κύκλο των εργαστηρίων και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, είτε με ένα τηλεφώνημα στο 694 747 55 27 είτε επισκεπτόμενοι το Κέντρο Τέχνης (Κεντρική πλατεία – πρώην «Πανόραμα» στον Α’ Όροφο) καθημερινά εκτός Κυριακής από τις 11.00 έως τις 02.00 το μεσημέρι.

.