Συναντήσεις Δριτσέλη – Σιμορέλη με τον Πανελλήνιο Σύδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών

 dritseli bouli 5

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Γραμματέα και την αντιπρόσωπο Τρικάλων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών είχαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, ο Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Χρίστος Σιμορέλης και ο Δημήτρης Πεταράκης, μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων.

Η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΦ παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες κάτοχοι φωτοβολταϊκών, ενώ ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για το μέλλον των εν λόγω επενδύσεων.

Οι μικροί και μεσαίοι αγρότες που επένδυσαν σε φωτοβολταϊκά σήμερα βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας του σχεδιαζόμενου κουρέματος στις ταρίφες αγοράς ρεύματος, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση απειλεί να αυξήσει και πάλι τα τέλη ΑΠΕ στους λογαριασμούς των καταναλωτών. Την ίδια στιγμή οι τράπεζες δεν δέχονται να κουρέψουν τα επιτόκια των δανείων και απειλούν να προβούν σε κατασχέσεις της αγροτικής γης που υποθηκεύτηκε για να γίνουν οι επενδύσεις φωτοβολταϊκών.

Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προστασία των μικρών παραγωγών φωτοβολταϊκών, στηρίζοντας την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τις ανάγκες της αγροτικής παραγωγής. Η αγροτική γη πρέπει να προστατευτεί από τις κατασχέσεις των τραπεζών, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση δεσμεύεται να επανεξετάσει συνολικά την ενεργειακή πολιτική της χώρας και την θέση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αυτή.

.