Συνάντηση βετεράνων αθλητών του Γυμναστικού Συλλόγου Πύλης

Μια συνάντηση ξεχωριστή,πλημυρισμένη με αναμνήσεις από το πλούσιο αθλητικό παρελθόν, ετοιμάζουν οι βετεράνοι αθλητές του Γ. Σ. Πύλης. Η συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 18 Απριλίου 2017 και ώρα 20:00, στην καφετέρια «Limit» στην Πύλη.   Οι βετεράνοι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν ξανά μαζί μετά από αρκετά χρόνια και να θυμηθούν τα περασμένα.

Τις όμορφες στιγμές που έζησαν ως αθλητές στις προπονήσεις και στους αγώνες, μέσα από τη μεγάλη οικογένεια του ιστορικού Γυμναστικού Συλλόγου Πύλης. Ένα αθλητικό σωματείο που προσέφερε τεράστιο έργο στον αθλητισμό του δήμου Πύλης και με εντυπωσιακές επιτυχίες που θα μείνουν αξέχαστες στη μνήμη όλων μας.

Εδώ, αξίζει μια αναφορά για τον αθλητικό  σύλλογο της Πύλης. Ιδρύθηκε το 1983 με τη λειτουργία των αθλητικών τμημάτων Μπάσκετ και Στίβου. Το τμήμα μπάσκετ συμμετείχε στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ με ανδρική, εφηβική και παιδική ομάδα. Η έλλειψη ενός κλειστού γυμναστηρίου ανάγκασε αρκετές φορές το τμήμα να υπολειτουργεί. Να σημειωθεί ότι, τα παιχνίδια διεξάγονταν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και πολλές φορές αναβάλλονταν λόγω της επικινδυνότητας του γηπέδου.

Στην ομάδα, αγωνίστηκαν αρκετά ταλαντούχα παιδιά από την Πύλη και την ευρύτερη περιοχή της. Μερικά από αυτά αγωνίστηκαν και σε πρωταθλήματα με ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Το τμήμα του στίβου, με την σειρά του, είχεμια εντυπωσιακή αθλητική παρουσία. Παρά τις ανύπαρκτες  αθλητικές υποδομές, κατάφερε να αναδείξει πλήθος αθλητών και αθλητριών, που διακρίθηκαν όχι μόνο σε τοπικούς διασυλλογικούς αγώνες, αλλά και στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Επιτυχίες πρωτόγνωρες, που προκαλούν θαυμασμό  για τα δεδομένα μιας μικρής επαρχιακής πόλης της Ελλάδας, όπως η Πύλη. Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι στα πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου, προκρίθηκαν και συμμετείχαν 37 αθλητές και αθλήτριες  του Γ. Σ. Πύλης κατακτώντας περισσότερα από 30 μετάλλια. Ενώ, επτά αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου εντάχθηκαν στην εθνική ομάδα στίβου και συμμετείχαν σε περισσότερους από 15 διεθνείς αγώνες. Πρωτεργάτης της ίδρυσης του Γ. Σ. Πύλης και των μεγάλων επιτυχιών  υπήρξε χωρίς αμφιβολία ο Βασίλης Πανάγος. Ένας άνθρωπος με τεράστια προσφορά για τον αθλητισμό της Πύλης και όχι μόνο.