Συνάντηση του Δημάρχου Καλαμπάκας με το Γενικό Διευθυντή και τη Διευθύντρια Ανάπτυξης της ΕΔΑ-ΘΕΣΣ

Συνάντηση στο Δημαρχείο, είχε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, κος Χρήστος Σινάνης με τον γενικό διευθυντή της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), κο Λεωνίδα  Μπακούρα και τη  Διευθύντρια Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων, κα Καλογήρου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κος Χρήστος Παπαγεωργίου και ο Γενικός Γραμματέας, κος Γεώργιος Γιαννάκος.

Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η πορεία του έργου ανάπτυξης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Δήμο.

Ο κος Μπακούρας τόνισε,  ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά και μέσα στο 2018, οι πολίτες της Καλαμπάκας θα μπορούν να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου, επωφελούμενοι την άνεση και την οικονομία που προσφέρει η χρήση του στον οικιακό, επαγγελματικό, βιομηχανικό αλλά και στον Δημόσιο τομέα.  Επίσης τόνισε ότι το Δίκτυο διανομής του φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κατασκευάζεται με τις υψηλότερες και αυστηρότερες προδιαγραφές στο πλαίσιο του κανονισμού και της νομοθεσίας και οι εγκαταστάσεις πληρούν όλα τα επίπεδα ασφαλείας.

Ο Δήμαρχος αφού  επισήμανε, ότι η χρήση του φυσικού αερίου θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, χάρη στους μειωμένους ρύπους, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, σε σύγκριση με άλλα εναλλακτικά καύσιμα, ζήτησε από κο Μπακούρα  την επιτάχυνση των εργασιών, αλλά και την επέκταση του δικτύου σε όλη την πόλη, ώστε να επωφεληθούν περισσότεροι δημότες.

Επιπλέον, ο κ. Σινάνης  υπογράμμισε την άριστη συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κατά τις εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής, με στόχο οι επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο να ελαχιστοποιηθούν, με την μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.