Συνάντηση μελών και φίλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ αύριο στη Καλαμπάκα

pasok 478

Βαδίζουμε σ’ ένα συνέδριο , πολιτικό, προγραμματικό, που θα διαμορφώσει τη φυσιογνωμία της παράταξης μέσα από τον ουσιαστικό διάλογο και μέσα από τη διατύπωση ολοκληρωμένων προτάσεων.

Έναν διάλογο που πρέπει να κάνουμε σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο με την κοινωνία, με τις παραγωγικές, δημιουργικές και άρα πραγματικά προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Ένα συνέδριο με πλήρη συμμετοχή της βάσης χωρίς μηχανισμούς, χωρίς οργανωτικές ευτέλειες και αταβισμούς.

Να μετρηθούμε ξανά, να δούμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Δε χρειάζεται να έχουμε αριθμητικές ψευδαισθήσεις, αρκεί να έχουμε πίστη σε ουσιαστικούς πολιτικούς στόχους, να έχουμε μια εθνική και μια παραταξιακή στρατηγική.

Η χώρα έχει ανάγκη από συστράτευση, από συναίνεση, από υπευθυνότητα. Και θέλουμε προοδευτικό πρόσημο στις λύσεις. Αλλά αν αυτό δεν αρκεί ή δεν προκύπτει, πρέπει να υπάρχει ένα πρόσημο εθνικής σοβαρότητας και συναίνεσης, ώστε με όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, να μπορέσουμε να βγούμε οριστικά από την κρίση, να περάσουμε με ασφάλεια ως χώρα σε μια άλλη εποχή, την εποχή της ουσιαστικής αυτοδυναμίας μέσα στην Ευρώπη και μέσα στον κόσμο.

Το συνέδριό μας συνεπώς, έχει διπλή στόχευση. Είναι συνέδριο για την παράταξη και συνέδριο για το μέλλον του τόπου, με άξονα το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Απασχόλησης. Οι προσυνεδριακές διαδικασίες πρέπει να είναι πολιτικά γεγονότα εθνικού, περιφερειακού, τοπικού ή κλαδικού χαρακτήρα.

Απευθύνω, πρόσκληση σε όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, ν’ αγκαλιάσουν την προσπάθεια. Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκ γενετής και είναι, Κόμμα – Παράταξη. Και αυτό ισχύει παρά τη μείωση της εκλογικής του δύναμης.

Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κανένα δήθεν δίλημμα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ο κορμός της παράταξης. Ούτε διαλύεται, ούτε κρύβεται, ούτε υποστέλλει τα εμβλήματά του. Προωθεί όμως τις συμμαχίες, τη συσπείρωση, την ενεργοποίηση, την ανανέωση.

Καλούμε όλους τους φίλους , τα μέλη και τα στελέχη του χώρου σε μια πρώτη συνάντηση την Πέμπτη 16/10/2014 στις 8.00μμ στο Ξενοδοχείο του Κώστα Φαμίση για μια πρώτη συζήτηση.

Ο Γραμματέας – Συντονιστής
της Δ.Ο.ΠΑΣΟΚ
Δήμου Καλαμπάκας:
Αθανάσιος Καρνέζης

.