Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας προτίθεται να έχει τις επόμενες ημέρες ο Κώστας Αγοραστός

SX__PALAMA_-1

Στο Υπουργείο Παιδείας ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός εκφράζοντας την αντίθεση της Θεσσαλίας στις καταργήσεις και υποβαθμίσεις σχολείων
-Συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Παλαμά Κώστα Πατσιαλή, εκπροσώπους φορέων, γονείς και μαθητές από τον Παλαμά, τον Πτελεό, την Κρήνη Φαρσάλων και τις Νέες Καρυές
-«Είμαστε αποφασισμένοι να εκθέσουμε για ακόμη μια φορά τις θέσεις μας στο Υπουργείο όπως τις έχουμε συνδιαμορφώσει με Δημάρχους, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και εκπροσώπους τοπικών φορέων με τους οποίους 
είμαστε καθημερινά σε επαφή επί πολλές ημέρες»

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου ή άλλο μέλος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου προτίθεται να έχει τις επόμενες ημέρες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προκειμένου να εκφράσει για ακόμη μια φορά την αντίθεση της αιρετής Περιφέρειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών κατά του κυβερνητικού σχεδίου για καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις σχολείων.

«Πριν ανακοινωθούν ακόμη οι αποφάσεις της κυβέρνησης εξέθεσα προσωπικά στον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την αντίθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας καθώς και των περισσότερων φορέων εναντίον της κατάργησης σχολείων. 

Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε. Είμαστε αποφασισμένοι να εκθέσουμε για ακόμη μια φορά τις θέσεις μας όπως τις έχουμε συνδιαμορφώσει με Δημάρχους, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και εκπροσώπους τοπικών φορέων με τους οποίους είμαστε καθημερινά σε επαφή επί πολλές ημέρες», ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Σε συναντήσεις που είχε σήμερα με τον Δήμαρχο Παλαμά κ. Κώστα Πατσιαλή, εκπροσώπους φορέων, γονείς και μαθητές από τον Παλαμά, τον Πτελεό, την Κρήνη Φαρσάλων και τις Νέες Καρυές, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επανέλαβε ότι «το σχέδιο είναι χειρότερο απ’ ότι υπολόγιζαν και οι πλέον απαισιόδοξοι. Πολύ φοβόμαστε ότι οι εξελίξεις στην παιδεία θα αποτελέσουν τη θρυαλλίδα για γενικότερη κοινωνική αναταραχή. 

Οι διαβεβαιώσεις ότι τα κριτήρια των συγχωνεύσεων «είναι πρωτίστως παιδαγωγικά» δεν πείθουν κανέναν. Τα κριτήρια είναι οικονομικά. Είναι τραγικό λάθος της κυβέρνησης ότι μετατρέπει τους μαθητές σε αριθμούς και τους χρησιμοποιεί σε… ασκήσεις επί χάρτου μείωσης των δημόσιων δαπανών. Φαίνεται ότι είτε αγνοεί την κοινωνική πραγματικότητα ιδίως στην ελληνική περιφέρεια είτε ότι δεν υπολογίζει το τεράστιο κοινωνικό κόστος που προκύπτει από τη βίαιη μετάλλαξη του σχολικού μοντέλου».

Ο κ. Κ. Αγοραστός είχε σήμερα συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με δημάρχους, γονείς και εκπαιδευτικούς από ολόκληρη την Θεσσαλία. Σε συγκεντρώσεις κατά του κυβερνητικού σχεδίου για καταργήσεις σχολείων εκπροσώπησαν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στην Καρδίτσα ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και στα διόδια Μακρυχωρίου ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής.