Συνάντηση με αθλήτρια των SPECIAL OLYMPICS είχε ο Αγοραστός στη Σκιάθο

SKIATHOS

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με την αθλήτρια από τη Σκιάθο Χριστίνα Γκούσο, η οποία κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στα 100μ. και στα 200μ. στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που διεξήχθησαν στην Αθήνα, όπου γεννήθηκαν οι αληθινές αξίες του αγωνιστικού πνεύματος, από 25 Ιουνίου έως και 4 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 7.500 αθλητών, από 185 χώρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κώστας Αγοραστός συνεχάρη την αθλήτρια για την επίδοσή της και τόνισε: «το ταλέντο των αθλητών των Special Olympics μας θυμίζει τί σημαίνει αθλητισμός. Μέσα από συστηματική προσπάθεια, επιμονή και σκληρή δουλειά, αποδεικνύουν στην ελληνική κοινωνία αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ότι δίκαια αξίζουν ίσες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής» και πρόσθεσε: «είναι οι μεγάλοι νικητές στον αγώνα τους για το σεβασμό μας απέναντι στη διαφορετικότητά τους, για την αυτοεκτίμησή τους και για την υπεράσπιση των ξεχωριστών τους δικαιωμάτων».

Με την ευκαιρία ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έκανε αναφορά και στο Ειδικό Σχολείο Σκιάθου, τονίζοντας ότι «πρέπει να στελεχωθεί άμεσα με εκπαιδευτικούς με άρτια επιστημονική κατάρτιση, με στόχο την ομαλή προσαρμογή των μαθητών». Παρότρυνε μάλιστα τους υπευθύνους να καταγράψουν τις ενδεχόμενες ελλείψεις στις υποδομές, επισημαίνοντας ότι η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εκπαίδευσης.

Παρόντες στη συνάντηση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου κ. Αθανάσιος Ζλατούδης, η μητέρα της αθλήτριας κα Αλεξάνδρα Γκούσο, ο προπονητής της κ. Νικόλαος Τασιόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Αλκή» κ. Βασίλειος Παναγόπουλος και ο κ. Απόστολος Τασιόπουλος.