Συνάντηση για τα κόκκινα δάνεια είχε ο Ταμήλος

IMG 0007

Μέχρι 50% θα φθάσει η αναδιάρθρωση 160.000 δανείων !

Μετά από αίτημα του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπούρα , ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για τα “κόκκινα δάνεια” και τις προωθούμενες ρυθμίσεις.
Ο Βουλευτής Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος , ως μέλος της Επιτροπής συμμετείχε στην συζήτηση και μετέφερε τα αιτήματα των επαγγελματιών και επιχειρηματιών για την διευθέτηση των δανείων που επιβαρύνουν τις μικρές επιχειρήσεις.
Από την ενημέρωση προέκυψε ότι το προσχέδιο “αναδιαρθρωσης του ιδιωτικού χρέους ” είναι το μεγαλύτερο εγχείρημα που θα γίνει σε ευρωπαικό επίπεδο και αφορά ρύθμιση σε 160.000 δάνεια για μικρές επιχειρήσεις που έχουν ετήσιο τζίρο κάτω από 2,5εκατομμύρια ευρώ.
Η ρύθμιση δεν έχει οριστικοποιηθεί αλλά θα περιλαμβάνει όπως αυτό έχει διαμορφωθεί έως σήμερα και παράλληλα επί πλέον έκπτωση κατά 20% των προσαυξήσεων για οφειλές σε φόρους και εισφορές.
Η ρύθμιση θα έχει διάρκεία τουλάχιστον μέχρι τέλους του 2015 και θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για τις Τράπεζες.
Για τις υγιείς επιχειρήσεις που δεν έχουν καθυστερημένα δάνεια θα προβλεφθεί επιδότηση επιτοκίου κατά 2-3% στα τρέχοντα δάνεια και σε νέα δάνεια που θα λάβουν.
Το σχέδιο ρύθμισης που θα λάβει την τελική μορφή σε λίγες ημέρες θα δώσει “ζωή” στον κόσμο των “Μικρών Επιχειρήσεων” που απασχολούν σήμερα περίπου 900.000 εργα

Για τα στεγαστικά δάνεια θα ακολουθήσει σε ένα μήνα νέα ρύθμιση και θα καλύψει όλες τις περιπτώσεις.
Τα δάνεια που έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και αφορούν αγρότες και ειδικές κατηγορίες θα αντιμετωπισθούν σε επόμενη φάση .

.