Συνάντηση εκπροσώπων της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δικτύου δήμων Πίνδου

Την Παρασκευή 15Οκτωβρίου στα πλαίσια υλοποίησηςτου μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να διερευνηθούνοι δυνατότητες Ανάπτυξης Κοινών Δράσεων μεταξύ των Μελών του Δικτύου και της Πολυτεχνικής Σχολής, για την Χρηματοδότηση Έργων από Εθνικά και Ευρωπαϊκά Κονδύλια.

Εκ μέρους της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ παραβρέθηκαν ο κοσμήτορας κ. Υάκινθος Κυριάκος, ο πρώην κοσμήτορας και συντονιστής των Δικτύων κ. Κατσιφαράκης Κων/νος και οι καθηγητές Μάλλιος Ζήσης, ΤομκακίδηςΚων/νος, Καρανικόλας Νικόλας, Στεφανίδου Μαρία, Ρακαδάκη Μαρία, Παπαδοπούλου Ελένη, Παπαγεωργίου Μαριλένα καθώς και ο καθηγητής των ΤΕΦΑΑ Αλεξίου Σεραφείμ.

Εκ μέρους του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και δήμαρχος Αργιθέας Στεργίου Ανδρέας, ο αντιπρόεδρος και δήμαρχος ΑγράφωνΚαρδαμπίκης Αλέξανδρος, ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Νάνος Παναγιώτης, ο εκπρόσωπος του δήμου Μετεώρων Νικολογιάννης Σπύρος, ο αντιδήμαρχος Αργιθέας Γραμμένος Κων/νος,ο συντονιστής του ΔΙΚΤΥΟΥ Γκρέκος Χρήστος και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Λίμνης Πλαστήρα Μπράντζος Βασίλειος.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα Γεωργία Πετρίδου, προϊσταμένη της Δ/νσης Μονάδας οικονομικής και Διοικητικής Υποστήριξης του ΑΠΘ, η οποία ανέλυσε τη μεθοδολογία διαχείρισης των κονδυλίων για έρευνα του ΑΠΘ καθώς και τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης των μελών του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος και δόθηκαν πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα των αιρετών σε σχέση κυρίως με τους τρόπους που μπορούν να έχουν την υποστήριξη της Πολυτεχνικής Σχολής σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέλος προγραμματίστηκε η επόμενη συνάντηση για τις αρχές του 2022.