Συνάντηση Αγοραστού με το υφυπουργό Υποδομών κ. Μαγκριώτη

larisa_kozani

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη κα Ρένα Καραλαριώτου για δυο μεγάλα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Το πρώτο αφορά την οδική σύνδεση Λάρισα – Κοζάνη και το δεύτερο την οδική σύνδεση Λάρισα – Φάρσαλα.

Ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι «τα δύο αυτά έργα είναι πρώτης προτεραιότητας για την Π.Ε. Λάρισας και πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να παραδοθεί ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο για τους πολίτες» και πρόσθεσε: «ο φόρος αίματος στα δυο αυτά δίκτυα είναι βαρύς και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει άλλο».

Όπως ανέφερε ο κ. Γ. Μαγκριώτης τα έργα αυτά βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους για να μπορέσουν να δημοπρατηθούν.

Ο υφυπουργός και ο περιφερειάρχης συμφώνησαν ότι τόσο η σύνδεση Λάρισας – Φαρσάλων όσο και η παράκαμψη της Ελασσόνας είναι έργα «πρώτης γενιάς» δηλαδή με την ολοκλήρωση των μελετών τα δυο αυτά έργα μπορούν να δημοπρατηθούν εντός του 2012. Έτσι ένα αίτημα πολλών ετών δρομολογείται για να βρει την οριστική λύση του.

Στη συνάντηση ο κ. Κ. Αγοραστός έθεσε το σύνολο των έργων της Π.Ε. Λάρισας καθώς και το ζήτημα του από κοινού συντονισμού των προσπαθειών Υπουργείου και Περιφέρειας έτσι ώστε να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα για τους πολίτες.