Συναντήσεις Μπαξεβανάκη με σχολικούς φύλακες και εργαζόμενες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Συνεχίστηκαν και σήμερα, δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη στα Τρίκαλα, οι επαφές του με εκπροσώπους επαγγελματικών ομάδων και φορέων.

Γύρω στη 1.30 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, συνάντησε τους εκπροσώπους του συλλόγου σχολικών φυλάκων Τρικάλων, οι οποίοι δια μέσω του Προέδρου τους κ. Χρήστου Μπέλλου, του παρέδωσαν υπόμνημα με τα κυριότερα αιτήματά τους, τονίζοντας την σπουδαιότητα του ρόλου τους στην ομαλή λειτουργία και φύλαξη των σχολικών μονάδων. Ζήτησαν δε από τον Υφυπουργό, μέσω της κινητικότητας των υπαλλήλων, την επιστροφή τους στα σχολεία, δημιουργώντας θέσεις επιστατών, εκεί όπου υπάρχουν πραγματικά μεγάλες ανάγκες, μετά την μεταπήδηση τους στους Δήμους, ως δημοτικοί υπάλληλοι ΙΔΑΧ πλήρους απασχόλησης, όπου έτσι είχε αποκατασταθεί με ΠΔ του Παυλόπουλου, προσωρινά το εργασιακό τους μέλλον.

Λίγο αργότερα ο Υφυπουργός συνάντησε στον ίδιο χώρο, τις εργαζόμενες στους Δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίες του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το εργασιακό τους μάλλον, αφού όπως υποστηρίζουν, με το νέο νόμο που προωθεί η κυβέρνηση για υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και επιστροφή των παιδιών στους δημόσιους σταθμούς και νηπιαγωγεία, θα αποδυναμωθούν αισθητά οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλές θέσεις εργασίας.

Ο κ. Μπαξεβανάκης από την μεριά του, έσπευσε να τις καθησυχάσει λέγοντας πως αυτά τα προγράμματα έχουν ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ με ισχύ έως το 2022, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα ανανεωθούν και με το νέο ΕΣΠΑ που θα προκύψει.

Και στις δύο αυτές συναντήσεις του Υφυπουργού Παιδείας, ήταν παρόντες και οι τρείς τοπικοί κυβερνητικοί Βουλευτές.

Λίγο νωρίτερα ο Υφυπουργός Παιδείας είχε επισκεφθεί το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων, το ΣΔΕ των φυλακών Τρικάλων, ενώ μετείχε και σε σύσκεψη με την Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.