Συναγερμός στο Βόλο: Διασπορά κορωνοϊού σε ασθενείς της παθολογικής μη covid κλινικής

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο του Βόλου, αυτή τη φορά για διασπορά κορονοϊού στην Α΄Παθολογική Κλινική μη covid, μετά από έλεγχο με rapid tests  που έγινε σε ασθενείς και προέκυψαν τέσσερις θετικοί. Η θετικότητα στα τεστ κινητοποίησε την ιατρική κοινότητα του νοσοκομείου, η οποία προχώρησε σε μοριακό έλεγχο των ασθενών που βρέθηκαν θετικοί, έτσι ώστε να βεβαιωθεί για το ακριβές και αληθές του αποτελέσματος.

Μέσα στις κλινικές του νοσοκομείου Βόλου και κατά το προηγούμενο κύμα της πανδημίας  είχαν εντοπιστεί μολύνσεις ασθενών, εκείνο που όμως προξενεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι δεν έχουν απαγορευτεί τα επισκεπτήρια.

Μάλιστα αυτό που ισχύει είναι για τους εμβολιασμένους επισκέπτες rapid 48ωρου και για τους ανεμβολίαστους μοριακό τεστ, το οποίο θα επαναλαμβάνεται ανά δυο ημέρες.

Στους 557 πολίτες οι 37 θετικοί στον ιό SARS CoV-2 στους μαζικούς σημερινούς ελέγχους

Οι νέες μολύνσεις που καταγράφηκαν σήμερα στο πλαίσιο των μαζικών ελέγχων, βρέθηκαν  37 νέα κρούσματα Covid-19 σε σύνολο ελεγμένων 557 πολιτικών. Η μαζική δειγματοληψία έγινε στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου στο Δήμο Βόλο. Αφορούν σε 15 γυναίκες και 22 άντρες με διάμεση ηλικία τα 30 έτη.

ertnews.gr