Συναγερμός στην Καλλιθέα λόγω δεκάδων κρουσμάτων σε νηπιοτροφείο

Εστία υπερμετάδοσης του Covid-19 στην Καλλιθέα. Μεγάλη αύξηση στα λύματα της Αττικής. Οι «κόκκινες» περιοχές και οι εφιαλτικές προβλέψεις.

Σε εστία υπερμετάδοσης του νέου κορονοϊού μετατράπηκε νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 65 κρούσματα.

Από την Παρασκευή μέχρι σήμερα συνεχίζονται οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, αφού την Πέμπτη διαγνώστηκαν οι πρώτες μολύνσεις σε εργαζόμενους, ενώ ανησυχία τόσο στο νηπιοτροφείο όσο και στο δήμο προκαλεί το γεγονός ότι παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή πάνε σε σχολεία της περιοχής.

«Αύξηση κατά 205% στα λύματα της Αττικής»
Άλλωστε, η Αθήνα και ευρύτερα η Αττική παραμένουν στο «κόκκινο». Σύμφωνα με τον καθηγητή αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη, με βάση τα λύματα του λεκανοπεδίου, το προηγούμενο Σάββατο το ιικό φορτίο εκτινάχθηκε και σημείωσε αύξηση της τάσης του 205%. Η αύξηση αυτή έχει εκκινήσει από την εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Μιλώντας το πρωί στο Mega ο ίδιος εξήγησε πως «θα δούμε αύξηση της τάξης του 40% στα κρούσματα σε διάστημα μιας εβδομάδας με δέκα ημέρες». Όπως είπε, η εμπειρία του προηγούμενου κύματος έδειξε ότι τα λύματα μπορούν να δουν τη διασπορά στην κοινότητα 7-10 μέρες πιο μπροστά.

Πηγή: efsyn.gr