Τη μη συνέχιση της υλοποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος από το «Πράσινο Ταμείο» για τον Δήμο Φαρκαδόνας, αποφάσισε η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.
Το πρόγραμμα θα έδινε ποσό 254.000 ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν για εξοπλισμό των 18 χωριών του Δήμου μας (στάσεις, κάδοι, παγκάκια κ.α.).
Όμως, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το πρωί της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου 2012, παρότι ο Δήμαρχος κ. Κ. Οικονόμου έθεσε ζήτημα απόσυρσης των προσφυγών που κατέθεσαν στην Περιφέρεια τρία μέλη της Επιτροπής, προκειμένου να προχωρήσει το πρόγραμμα, και παρότι ζήτησε ακύρωση των πρακτικών έγκρισης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και έγκριση νέων, προκειμένου επίσης να προχωρήσει η διαδικασία, οι προτάσεις αυτές απορρίφθηκαν.
Μέλη της πλειοψηφίας της Επιτροπής υποστήριζαν ότι το πρόγραμμα θα επανέλθει το 2013, αφήνοντας να χαθούν σίγουρα χρήματα για τον Δήμο μας. Κι αυτό διότι, ακόμη κι αν επανέλθει το πρόγραμμα, δεν είναι σίγουρο ότι θα εγκριθεί εκ νέου η ίδια πρόταση για τον Δήμο μας, καθώς ήδη έχει δημιουργηθεί άσχημο προηγούμενο, με σοβαρό το ενδεχόμενο να μη γίνει αποδεκτή η νέα πρόταση.
Ετσι, οι κάτοικοι των χωριών μας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις δωρεάν παροχές του προγράμματος: για παράδειγμα, να μη βρέχονται στις στάσεις που είχε προγραμματίσει να προμηθευτεί ο Δήμος για κάθε χωριό.
Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι μέλη της Επιτροπής, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (16-11-2012) είχαν απορρίψει αίτημα για προμήθεια πρόσθετων κάδων, στάσεων και λοιπού εξοπλισμού, με το επιχείρημα ότι αυτά τα είδη θα προμηθεύονταν ο Δήμος από το «Πράσινο Ταμείο».
Επίσης, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, παρότι είχε συγκληθεί εκ νέου η Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου να συζητήσει ως έκτακτο το συγκεκριμένο θέμα, η πλειοψηφία αποφάσισε ότι αυτό δεν είναι κατεπείγον. Ετσι, και η τρίτη προσπάθεια να προχωρήσει η διαδικασία για την εκταμίευση χρημάτων από το πρόγραμμα του «Πράσινου Ταμείου» έπεσε στο κενό, εξαιτίας της αρνητικής στάσης κάποιων μελών της Οικονομικής Επιτροπής.
Οφειλές στη ΔΕΥΑΦ
Ακόμη, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, η πλειοψηφία δεν ενέκρινε την πληρωμή οφειλών του Δήμου προς τη ΔΕΥΑΦ, ύψους 157.000 ευρώ. Οι οφειλές προέρχονται από χρήση υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης του τέως Δήμου Οιχαλίας στη ΔΕΥΑΠΟ. Παρότι αυτές οι οφειλές είναι αναγνωρισμένες, παρότι και οι Ορκωτοί Λογιστές και Ελεγκτές τις έχουν αναγνωρίσει, η πληρωμή δεν εγκρίθηκε. Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΥΑΦ θα μείνει απλήρωτη, χωρίς ένα σοβαρό έσοδο, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, την ώρα που η ίδια καλεί τους δημότες να ρυθμίσουν τις παλιές οφειλές τους και προσπαθεί να κρατήσει στις ίδιες τιμές το εξαιρετικά μικρό τιμολόγιο που έχει για τις υπηρεσίες της και με πιθανό τον κίνδυνο διακοπής της υδροδότησης των κοινόχρηστων χώρων.
.