Συμμετοχές σε Ναύπακτο και Λάρισα για τον Ποδηλατικό Σύλλογο Τρικάλων

Συνεχίζει δυναμικά την ποδηλατική δράση του ο Π.Σ. Τρικάλων. Αυτή τη φορά με συμμετοχή σε δύο διήμερους αγώνες. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου Νέων και εφήβων 21&22/4/2023 στην Λάρισα και ο 3ος κατά σειρά αγώνας του κυπέλλου  SUPER CUP στις 22&23/4/2023 στην Ναύπακτο.

 Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Απριλίου στην Λάρισα, ο ΠΓΣ Λάρισας και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας διοργάνωσαν με επιτυχία   το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νέων και εφήβων.  Ο Π.Σ. Τρικάλων συμμετείχε με τον Περικλή Λαγό στους νέους και τον Δημήτρη Σιδέρη στους Εφήβους. Οι αθλητές μας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων στους αγώνες. Στην ατομική χρονομέτρηση των εφήβων ο Δημήτρης Σιδέρης τερμάτισε 19ος και επίσης στην ατομική χρονομέτρηση των ανδρών U23 ο Περικλής Λαγός τερμάτισε 8ος.

 Στην Ναύπακτο στις 22&23/4/2023 ο ποδηλατικός σύλλογος ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ. Διοργάνωσε με επιτυχία το 3o SUPER CUP. Ο αγώνας την πρώτη ημέρα περιλάμβανε το αγώνισμα Eliminator (XCE). Την δεύτερη ημέρα το Short Track (XCC). Η διοργάνωση έγινε στην παραλία Γρίμποβο που διαμορφώθηκε σε χωμάτινη ΜΤΒ πίστα με τεχνητά εμπόδια κορμούς δέντρων κ.λ.π. 

 Ο Π.Σ. Τρικάλων συμμετείχε με 7 αθλητές – αθλήτριες και στις δύο ημέρες των αγώνων.  Λόγο της διαμόρφωσης της διαδρομής με τεχνητά εμπόδια δημιουργήθηκαν πολλά μηχανικά προβλήματα αλλά και πτώσεις στους ποδηλάτες. Ευτυχώς για την ομάδα μας υπήρξαν μόνο μηχανικές βλάβες και οι τραυματισμοί από πτώσεις ήταν επιπόλαιοι.

Στην κατηγορία Παμπαίδων: ο Παναγιώτης Σιδέρης την πρώτη μέρα στο XCE  τερμάτισε 12ος ενώ την δεύτερη μέρα στο XCC ήταν 4ος χάνοντας  το μετάλλιο μέσα από τα χέρια του, αφού 30 μέτρα πριν τον τερματισμό έχασε την ισορροπία του σε ένα εμπόδιο της διαδρομής. Ο Αλέξανδρος Σιδέρης την πρώτη μέρα εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη και την δεύτερη μέρα τερμάτισε στην 10η θέση. Ο Γιάννης Λούγγος τερμάτισε 15ος  και 24ος και ο Χρήστος  Ντίνας  25ος και 26ος.

Στην κατηγορία Παίδων: Ο Αλέξανδρος Νικολός στο XCE τερμάτισε στην 14η θέση και την δεύτερη μέρα εγκατέλειψε λόγο μηχανικής βλάβης. Ο Ορέστης Μαγαλιός ήταν 15ος την πρώτη μέρα και την επομένη 18ος.

Στην κατηγορία Κορασίδων: Η Εύα Ντάκου που ήταν και το φαβορί των αγώνων, την πρώτη μέρα στο XCE τερμάτισε 2η. Την δεύτερη μέρα στο XCC παρόλα τα προβλήματα με το ποδήλατο, κρατούσε στην πρώτη θέση  μέχρι τα τελευταία 300 μέτρα, όπου μια μηχανική βλάβη την ανάγκασε να τερματίσει στην 4η θέση.  Η Εύα συνεχίζει να προηγείται στην γενική κατάταξη των αγώνων SUPER CUP και στο τέλος των αγώνων της απονεμήθηκε η φανέλα της πρωτοπόρου στην κατηγορία της.

 Επόμενοι αγώνες που θα συμμετέχει η ομάδα είναι οι διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας και το πανελλήνιο κύπελο ΜΤΒ. Οι αγώνες διοργανώνονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 29&30 Απριλίου  από την ΕΟΠ και τον ΠΓΣ Λάρισας  στο χωριό  Σπηλιά της Λάρισας σε ένα διήμερο γεμάτο αγωνιστική δράση.

 Ευχαριστούμε τους γονείς των αθλητών που στηρίζουν και βοηθάνε τα παιδιά τους να ακολουθήσουν αυτό το δύσκολο και επίπονο άθλημα. Με αυτό τον τρόπο βοηθάνε έμμεσα και όλη την ομάδα.
 Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της ομάδας μας, αφού μέσα από την οικονομική τους στήριξη μπορούμε και συνεχίζουμε την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην πόλη μας.:

Μεγάλοι χορηγοί:
ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΛΙΝ (αφοί Κουτσιβέτα)
ΚΗΠΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ (ΚΟΙΝ.ΣΕΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ)
ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ (Αγροτικά μηχανήματα & εργαλεία)

ΩΜΕΓΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ (Ζάππα 12 Τρίκαλα)
 
Μικροί χορηγοί:
PROMIST (Ασφάλειες)
ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ (Συστήματα σκίασης – τέντες)
ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Ολυμπιονίκης Ποδηλασίας)
3G (Ψηφιακές Εκτυπώσεις)
LA FARM (Γαλακτοκομικά)
ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Φαρμακείο)
FAME Lab (Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας).
 
Αν θέλεις να ασχοληθείς με ένα από τα ομορφότερα αθλήματα στον κόσμο, αν σου αρέσει να γυμνάζεσαι μέσα στην φύση, αν σου αρέσει η οδήγηση σε ποδηλατικά μονοπάτια, τότε τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείς είναι ένα κράνος, το ποδήλατό σου και όρεξη για πολλές βόλτες.
Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην ακαδημία ποδηλασίας:

Καράτζιος Γιώργος (6975752403)
Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306).
Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού.

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε και να μάθετε πληροφορίες για εμάς:
Facebook: https://www.facebook.com/Podilatikos.Trikalon.cycling.club/
Instagram: https://www.instagram.com/pstrikalon/
Email: podilasiatrikalon@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην παρουσίαση της ομάδας: https://sway.office.com/tShgih5DRfJgMtYh