Σύλλογος εκπαιδευτικών Τρικάλων: Συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Συναδέλφισσες-οι

 Συμπληρώνονται φέτος, την 1η του Μάη, 136 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886.

Η 1η του Μάη είναι σύμβολο τουαγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις των εργατών.

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.

Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχει βάλει στο στόχαστρο η σημερινή Κυβέρνηση, αφού με τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψήφισε στη Βουλή κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία την ώρα που η πανδημία καλπάζει και έχουμε θρηνήσει, ως τώρα, χιλιάδες νεκρούς.

Διαλύει, έτσι, τους τρεις πυλώνες του κοινωνικού κράτους: Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση.

Σήμερα με πληθωρισμό κοντά στο10% -ρεκόρ 25ετίας- είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς μας, μείωση της τιμής της βενζίνης ανά λίτρο, μείωση των λογαριασμών του ρεύματος, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία, ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.

Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα αποτελεί την αφετηρία για ενωτικούς – αποφασιστικούς αγώνες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Κυβέρνησης.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
  2. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  3. Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  4. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
  5. Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
  6. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.
  7. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
  8. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στη ΔημόσιαΕκπαίδευση.

 

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και συναδέλφους την Κυριακή, 1 του Μάη, να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου ώρα 11:00π.μ.

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΕΛΕΝΗ