Σύλληψη τριών αλλοδαπών για κλοπές στον Τύρναβο

police450x_300___

Συνελήφθησαν, στον Τύρναβο Λάρισας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18, 21 και 19 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, οι τρεις συλληφθέντες, αφού αποκόλλησαν εξωτερικό προστατευτικό κιγκλίδωμα παραθύρου σχολείου, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν τέσσερα (4) πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Κατά την αποχώρησή τους και ενώ μετέφεραν τα κλαπέντα αντικείμενα, με δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του 21χρονου, εντοπίστηκαν από περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Κοντά στο σημείο της σύλληψής τους βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν :

  • τρεις (3) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή,
  • τρεις (3) οθόνες ηλεκτρονικού υπολογιστή,
  • τρία (3) πληκτρολόγια και
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών (κεντρικές μονάδες, οθόνες, ποντίκια, ηχεία, πληκτρολόγια κλπ), ηλεκτρικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, στην οικία του 18χρονου αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα στιλέτο (πεταλούδα) με μήκος λάμας έντεκα (11) εκατοστών και μία πιστή απομίμηση πιστολιού (REPLICA). Για το λόγο αυτό σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία και για το αδίκημα της παράβασης του «Νόμου περί Όπλων».

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 18χρονος αλλοδαπός είναι δράστης κλοπής δικύκλου μοτοποδηλάτου, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 02-11-2011 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Επίσης κατασχέθηκαν και οι δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, ιδιοκτησίας του 21χρονου και του 18χρονου αντίστοιχα, ως μέσα μεταφοράς κλεμμένων αντικειμένων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.