Συλλαλητήριο διοργανώνει ο Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων

Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο Σ.Ε.Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 12/1/22, ΣΤΙΣ 13:30, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ο.Τ.Ε.

Συναδέλφισσες-οι

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία στις 10 του Γενάρη, δίχως τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, ενισχύεται η άποψη για την προχειρότητα με την οποία σχεδιάζεταιαπό το Υ.ΠΑΙ.Θ. η αντιμετώπιση της πανδημίας σε επίπεδο σχολικής κοινότητας.

Μπροστά στην έξαρση των κρουσμάτων που διαπιστώνεται τις τελευταίες μέρες, ο κλάδος εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα αδιαφορώνταςγια την υγεία μαθητών κι εκπαιδευτικών.

Τα σχολεία ανοίγουν ξανά όπως έκλεισαν με τη διαφορά ότι οι μαθητές υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν έναν επιπλέον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο την πρώτη εβδομάδα και  αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους απ’ όλους αν υπάρξει κρούσμα

στο τμήμα. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα συγκεκριμένα μέτρα αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στον αυξανόμενο αριθμό νέων μολύνσεων και τον κίνδυνο ασφυξίας των νοσοκομείων.

Επιπλέον παρά τις εκκλήσεις εκπαιδευτικών και γονέων αλλά και τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας για αραίωση του μαθητικού πληθυσμού στις τάξεις τα τελευταία δύο χρόνια με τον ν4692/21 και τον ν4823/21 αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα και πραγματοποιήθηκαν συγχωνεύσεις.

Αξιοπαρατήρητο είναι το όψιμο ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, το ψυχολογικό κλίμα και τα εμφανώς καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα που συντελούνται στον χώρο του σχολείουχωρίς αυτό το ενδιαφέρον να συνοδεύεται από κυκλικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλες τις σχολικές μονάδες για την ακριβή αποτύπωση των κρουσμάτων και το κλείσιμο του τμήματος με ένα διαπιστωμένο κρούσμα, όπως θα περίμενε κανείς. Μπροστά στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης,

Διεκδικούμε:

—Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. Ουσιαστική μέριμνα για την εύρεση χώρων που θα λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.

 Μαζικά,δωρεάνκαιεπαναλαμβανόμενατεστστασχολείαμεευθύνητουΕΟΔΥγιαόλουςτους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ουσιαστική ιχνηλάτησητων κρουσμάτων με ευθύνη τουΕΟΔΥ,μεσκοπότοσπάσιμοτηςαλυσίδαςμετάδοσης.Καμίαοικονομικήεπιβάρυνσητωνανεμβολίαστωνεκπαιδευτικώνκαιτωνυπόλοιπωνεργαζομένωνπουχρειάζεταιναπροσκομίσουντεστ.Ναπολλαπλασιαστούν τα σημεία που ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ και να επεκταθεί χρονικά ηδιαδικασία.

—  Όχιστονεκβιασμόκαιτηδιαίρεσητωνεργαζοµένωνπουκαλλιεργείηκυβέρνηση.Δεθαπεράσουν οιποινές και οι απολύσεις.

—Μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές.

—Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού λόγω νόσησης. Παράλληλη στήριξη για όλους τους μαθητές που αποδεδειγμένα τη χρειάζονται.

—Αυξημένη χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ).

—Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.

—Επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με μέτρα μείωσης της πληρότητας των μέσων  μεταφοράς, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και συναδέλφους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων την Τετάρτη, 12/1/22, στις 13:30 η ώρα στην πλατεία Ο.Τ.Ε.

Η υγεία μαθητών κι εκπαιδευτικών πρώτη μας προτεραιότητα!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΕΛΕΝΗ