Συγκρατημένη αισιοδοξία παρά την δύσκολη συγκυρία στα ξενοδοχεία των Τρικάλων

Άνοιξαν την Δευτέρα 1η Ιουνίου όλα τα ξενοδοχεία στην πόλη των Τρικάλων, μετά από ένα διάστημα δύο και πλέον μηνών που παρέμειναν κλειστά λόγω της πανδημίας. Παρά την δύσκολη συγκυρία που βιώνει όλη η ελληνική κοινωνία, με τον τουρισμό να είναι ένας από τους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο ίσως από οποιονδήποτε άλλο από τον κορονοϊό, μια συγκρατημένη αισιοδοξία θα λέγαμε πως επικρατεί για την από εδώ και στο εξής συνέχεια στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Όπως τόνισε σήμερα στο trikalaIN.gr ο Πρόεδρος του συλλόγου ξενοδοχοϋπαλλήλων επισιτισμού και ύπνου νομού Τρικάλων Γιώργος Ανδριόπουλος, σήμερα πρώτη μέρα λειτουργίας των ξενοδοχείων, δεν μπορούμε να μιλάμε ότι υπάρχει κάποια αξιόλογη κίνηση. Η πληρότητα των δωματίων αυτή την στιγμή μετά βίας αγγίζει το 10-15%, όμως δειλά δειλά υπάρχει ένα ενδιαφέρον του κόσμου  για κρατήσεις το επόμενο διάστημα, τηλεφωνώντας να μάθει για τιμές, ημερομηνίες κλπ.

Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος υπάρχει διάχυτη ελπίδα στον τουριστικό-ξενοδοχειακό κλάδο πως υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο, που θέλει και πάλι να ταξιδέψει και να κάνει έστω και ολιγοήμερες διακοπές.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων ο κ. Ανδριόπουλος δήλωσε πως πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό, με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, όπου αποφασίστηκε πως οι εργοδότες υποχρεούνται από σήμερα να κάνουν τις επαναπροσλήψεις και να μπουν οι υπάλληλοι σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης παίρνοντας έτσι το επίδομα ειδικού σκοπού των 534€ και τις ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να μπουν στο επίδομα ανεργίας. Όσοι δεν δουλέψουν φέτος θα είναι σε αναστολή σύμβασης έως 30/09/2020. Όσα ξενοδοχεία ανοίξουν βάση της πληρότητας θα σταματούν την αναστολή σύμβασης των συναδέλφων και θα προχωρούν στην πρόσληψη, ενώ όσοι ξενοδόχοι δεν κάνουν τις επαναπροσλήψεις από σήμερα θα παρεμβαίνει το Υπουργείο, θα κάνει την διασταύρωση των στοιχείων και θα προχωρά η αναστολή της σύμβασης.