Συγκίνηση για τον Μάριο Σαρακατσιάνο – «…για τε σένα παίζουν τούτα τα βιολιά και τα λαγούτα…» (φωτ.)

Βραδιά γεμάτη συγκίνηση για έναν από τους πλέον αγαπητούς καλλιτέχνες τον Μάριο Σαρακατσιάνο, που έφυγε τόσο ξαφνικά – μετά από τροχαίο – πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Αυλή του Μύλου στη Λάρισα.

Ο κόσμος βρέθηκε από νωρίς στον χώρο, όμως καθώς εφαρμόστηκαν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, δεν ήταν δυνατόν όλοι να εισέλθουν στην Αυλή του Μύλου, ώστε να παρακολουθήσουν  την συναυλία “…για τε σένα παίζουν τούτα τα βιολιά και τα λαγούτα…”. Η εκδήλωση διεξήχθη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, με στόχο την έμπρακτη στήριξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ένα μουσικό οδοιπορικό στην Ελλάδα, περνώντας μέσα από τη ζωή του Μάριου Σαρακατσιάνου, ενώ η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο από το καλλιτεχνικό αποτύπωμα που άφησε ανεξίτηλο ο Μάριος.

Η συναυλία αποτέλεσε μια συνεργασία της Ορχήστρας Μέλισμα, του Εργαστηρίου Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής ΜΕΛΩΔΙΑ, καθώς και αρκετών μουσικών από περιοχές της Θεσσαλίας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα: