Συγκέντρωση των Τρικαλινών Υδραυλικών και συζήτηση για κλαδικά θέματα

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, συνάντηση των μελών του Συνδέσμου Υδραυλικών νομού Τρικάλων, με παρουσία του Πρόεδρου Νικόλαου Βαλομάνδρα, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και αρκετών ακόμη μελών.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Επαγγέλματος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Αθανάσιος Μαλέμης, με τον οποίο οι Τρικαλινοί υδραυλικοί συζήτησαν μια σειρά κλαδικών θεμάτων.

Κύριο θέμα της συγκέντρωσης ήταν η επέκταση των αδειών των υδραυλικών που έχουν την άδεια του αρχιτεχνίτη και θέλουν αυτή του εργοδηγού, θα πρέπει να συνάψουν σύμβαση έργου με εργοδηγό ή μηχανολόγο. Επίσης όσοι δεν είναι ενεργοί τα τελευταία δύο χρόνια χάνουν την άδεια τους, ενώ θα υπογράφεται υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση ανάμεσα στον υδραυλικό και τον πελάτη, για την καλή εκτέλεση των εργασιών και πιστοποίηση των υλικών.

Επί τάπητος τέθηκαν ακόμη διάφορα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως ο αθέμιτος ανταγωνισμός από μη αδειούχους υδραυλικούς,  η επιβολή ελέγχου και προστίμων από την αστυνομία και την επιθεώρηση εργασίας για κακοτεχνίες στην εργασία, η προστασία και κατοχύρωση του επαγγέλματος κλπ.