Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα

188897

Εκδήλωση διαμαρτυρίας – καταδίκης του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος στη Γάζα και στον Παλαιστινιακό Λαό πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το απόγευμα στα Τρίκαλα οι τοπικές γραμματείες του ΠΑΜΕ της ΠΑΣΕΒΕ , της ΠΑΣΥ, ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ) και η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε με συγκέντρωση στην αρχή της οδού Ασκληπιού-στο ύψος της πλατείας Ρήγα Φεραίου, όπου στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Νίκος Μήτσιος , πρόεδρος της Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων.Στην ομιλία του ο Ν.Μήτσιος μεταξύ άλλων τόνισε:
«Με τις ευλογίες των ΗΠΑ – Ε.Ε οι Ισραηλινοί σφαγιάζουν αμάχους και παιδιά επικαλούμενοι τον κίνδυνο χτυπήματος από τρομοκράτες. Όμως δεκαετίες τώρα οι ίδιοι τρομοκρατούν, δολοφονούν και αιματοκυλούν έναν ολόκληρο λαό γιατί απαιτεί το αναφαίρετο δικαίωμα να έχει πατρίδα και ανεξαρτησία. Η Μέση Ανατολή πάντα ήταν χώρος αντιπαράθεσης των μονοπωλίων με μόνα θύματα τους λαούς της περιοχής.
Προκλητική είναι η στάση πολλών δυτικών και αραβικών ιμπεριαλιστικών χωρών που εξισώνουν θύτη με θύμα, αθωώνοντας ουσιαστικά το Ισραήλ που συνεχίζει το αιματοκύλισμα των κατοίκων της ΄΄Λωρίδας της Γάζας΄΄. Η λογική ΄΄των ίσων αποστάσεων΄΄ και της εξίσωσης του θύτη με το θύμα που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των κρατών ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται δεν έχει καμία σχέση με το συμφέρον των λαών. Εξάλλου, η ίδια λογική έχει ακολουθηθεί και στην περίπτωση της επέμβασης των ΗΠΑ-ΕΕ και στην Ουκρανία.
Απροκάλυπτες ευθύνες φέρει και η Ελληνική κυβέρνηση, που κρατάει πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ θύτη και θύματος, που όχι μόνο δείχνει ανοχή σε όσα συμβαίνουν, αλλά την ίδια στιγμή συνεχίζει τις οικονομικές συμφωνίες, τις συνεκπαιδεύσεις και τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ των ελληνικών και των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Το σύνθημα που ακούγεται στις διαδηλώσεις «οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» αποτυπώνει ακριβώς αυτό που απαιτείται για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού, για άλλη μια φορά, αυτό επιβεβαιώνει.
Ειδικά τούτη τη στιγμή που εξελίσσεται και η χερσαία επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων πρέπει κάθε εργάτης, σε κάθε χώρο δουλειάς , να δημιουργεί κλίμα ξεσηκωμού γιατί ότι δεν καταφέρνουν οι ιμπεριαλιστές με την «ειρήνη» τους ,το καταφέρνουν με τον πόλεμό τους.

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί η εργατική τάξη από αυτήν την κατάσταση είναι να ξεσηκωθεί και να πάρει την τύχη στα χέρια της, ώστε μια και καλή να αποτινάξει από πάνω της τα δεσμά που της επιβάλλει ο ιμπεριαλισμός και τα μονοπώλια και να οικοδομήσει μια κοινωνία όπου «τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν στην παραλία της κάθε Γάζας χωρίς το φόβο των ρουκετών.

Το λαϊκό κίνημα είναι αδιαπραγμάτευτο το αίτημα να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί και οι επιχειρήσεις στη Γάζα, καθώς και το δικαίωμα του κάθε λαού να αγωνίζεται για την πατρίδα του. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης που δίνει υπεράνθρωπη μάχη ενάντια στο θάνατο που σκορπούν τα ισραηλινά βομβαρδιστικά.

Απαιτούμε άμεσα, να σταματήσει τώρα η δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού, να σταματήσουν τώρα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές και χερσαίες επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους, να γκρεμιστεί το τείχος διαχωρισμού, να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, την δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου ,πλήρως κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.»
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δυναμική πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων

.