Συγχαρητήριο μήνυμα της διευθύντριας ΔΕ Τρικάλων για διάκριση του Μουσικού Σχολείου

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Μουσικό σχολείο Τρικάλων για τη διάκριση στη 2η Γαλλο-Ελληνική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές  των Τμημάτων Γαλλικής Γλώσσας, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Γαλλικών, κ. Ευαγγελίας Σύρρου.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων», εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Παρίσι το 2024,  σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) διοργάνωσε, για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος, την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα.

Οι μαθητές του Μουσικού σχολείου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με Γάλλους και Έλληνες αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων και να αποτυπώσουν σε συννεφόλεξα  βασικές έννοιες που προέκυψαν από τη διαδραστική συνάντηση. Το συννεφόλεξο  που δημιούργησαν κρίθηκε ως το καλύτερο και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στο Facebook.

Οι μαθητές εκφράστηκαν με δημιουργικό τρόπο και σχεδίασαν ένα συννεφόλεξο σε σχήμα καρδιάς και μέσα σ’ αυτή αποτύπωσαν αξίες διαχρονικές που διέπουν το Ολυμπιακό πνεύμα, όπως η αλληλεγγύη, η ισότητα, το θάρρος και συναισθήματα που προκαλούνται από την συμμετοχή και την παρακολούθηση του παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος, όπως η χαρά, η ελπίδα, ο θαυμασμός, η αισιοδοξία.  

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στη Διευθύντρια κ. Βασιλική Λύτρα και στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Ευαγγελία Σύρρου για την ενθάρρυνση των μαθητών να συμμετάσχουν σε δράσεις που κάνουν θελκτικότερη τη μάθηση, προάγουν το σεβασμό για οικουμενικές αξίες και συμβάλλουν στη διάχυση αυτών.