Συγχαρητήρια δήλωση Χρήστου Σιμορέλη για τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

simorelis xristos

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους, που ύστερα από προσωπικό μόχθο και μελέτη, κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο σκληρό αγώνα που έδωσαν, συνοδοιπόροι και υποστηρικτές τους υπήρξαν οι γονείς τους και οι καθηγητές τους στου οποίους επίσης αξίζουν συγχαρητήρια. Εύχομαι καλή πρόοδο στη συνέχεια των σπουδών τους.

Πρέπει βέβαια να τονίσουμε ότι το παρόν εξεταστικό σύστημα είναι ψυχοφθόρο, δημιουργεί μεγάλο άγχος στους μαθητές και τεράστια οικονομική αιμορραγία στις οικογένειες τους. Είναι άδικο για τα παιδιά των φτωχών οικογενειών και ξεπερασμένο από τα πράγματα, για αυτό πρέπει να αλλάξει. Η αλλαγή αυτή πρέπει να γίνει στα πλαίσια μιας συνολικότερης αναπροσαρμογής του εκπαιδευτικού συστήματος σε προοδευτική βάση.

Πρέπει να δομήσουμε ένα σύστημα παιδείας που θα ανιχνεύει τα ταλέντα των νέων ανθρώπων, θα τους βοηθά να τα αναπτύξουν χωρίς αποκλεισμούς, παρέχοντας γνήσια μόρφωση και όλη την αναγκαία γνώση για τη εποχή μας. Σε αυτό το σύστημα πρέπει ο καθένας και η καθεμία να μπορούν να ακολουθήσουν την μετασχολική πορεία της επιλογής τους, χωρίς να χάνουν αυτή την ευκαιρία και να αποκλείονται λόγω των εξετάσεων.

.