Σύμπραξη Ζωής Κωνσταντοπούλου με τη Λαϊκή Ενότητα

sunenteuksi-tupou

Τη σύμπραξή της με τη Λαϊκή Ενότητα ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η κ. Κωνσταντοπούλου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ενώ ανακοίνωσε ότι θα συμπράξει ως ανεξάρτητη, συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα.

«Έχω εδραία την πεποίθηση ότι σε συνθήκες περιστολής της δημοκρατίας ποτέ δεν μπορεί η Αριστερά, οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι να δεχθούν τα αδιέξοδα. Σε αυτές τις εκλογές που με όλη αυτή τη σκοτεινή διεργασία που έγινε θα είμαι παρούσα θα είμαι ενεργή όπως από χρόνια αποφάσισα και δεσμεύτηκα» ανέφερε.

«Θα είμαι στο πλάι εκείνων που για άλλη μία φορά αναλαμβάνουν την ευθύνη θα συμπράξω ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με την Λαική Ενότητα που αποτελεί το πρώτο ανάχωμα».

«Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ»

Νωρίτερα η κ. Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως η χώρα οδεύει σε εσπευσμένες εκλογές όχι γιατί η κυβέρνηση παραβίασε τη λαϊκή εντολή αλλά για να μπορέσει να συνεχίσει να την παραβιάζει.

Η ίδια είπε πως ο παραιτηθείς Πρωθυπουργός έχει πλέον ως προσφιλή τακτική να χαρακτηρίζει μέσω κύκλων όσους έχουν εκφράσει αντίθετη άποψη «κατάλοιπα».

«Ο παραιτηθείς Πρωθυπουργός ανέλαβε όπως δείχνουν οι πράξεις και οι παραλείψεις του ανέλαβε με ένα πρόθυμο επιτελείο να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι το κόμμα αυτό ήταν το μόνο εμπόδιο στα σχέδια αποικιοποίησης.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής εξήγησε πως αποτελεί υπόθεση πολιτικής αξιοπρέπειας οι άνθρωποι που τιμήθηκαν με την εμπιστοσύνη των πολιτών να τοποθετούνται δημόσια με ειλικρίνεια και ευκρίνεια και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ώστε να υπηρετούν τη δημοκρατία και την αντίσταση στα σχέδια εξανδραποδισμού της Δημοκρατίας.

Κάνοντας αναδρομή στις πιέσεις που έχουν ασκηθεί στη χώρα κάθε φορά που προκηρύσσονταν εκλογές η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως πρόκειται για την πρώτη φορά που δεν υπάρχει σφοδρή αντίδραση και χαρακτήρισε όσους προχώρησαν σε τέτοιες πιέσεις «σπείρα».

Δύο πανό στην αίθουσα

Στην αίθουσα όπου παραχωρείται η συνέντευξη Τύπου από την κ. Κωνσταντοπούλου έχουν αναρτηθεί δύο πανό.
Το ένα από υποστηρικτές της το οποίο γράφει «Οχι στα Μνημόνια, ναι στη Ζωή», Το δεύτερο πανό γράφει «Τέλος στη Ζωή της ανεργίας» και το έχουν αναρτήσει συμβασιούχοι από το κανάλι της Βουλής.

tanea