Στουρνάρας: Ετοιμαστείτε για «δύσκολη Τρίτη» αν δεν υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα

stournaras 45

Έκτακτη συνάντηση με κορυφαίους τραπεζίτες είχε την Παρασκευή, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, προειδοποιώντας τους συμμετέχοντες να προετοιμαστούν για μια «δύσκολη μέρα την Τρίτη» αν δεν υπάρξει συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών στη σύνοδο της Δευτέρας, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ το πρακτορείο Reuters.

Ο Γ. Στουρνάρας απηύθυνε το κάλεσμα στους τραπεζίτες προκειμένου να συζητηθεί η εντεινόμενη κρίση στον τραπεζικό τομέα μετά το κύμα εκροών καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες που ξεπέρασαν μέσα σε μια μόνο μέρα το 1 δισ. ευρώ και ανήλθαν συνολικά σε 4,2 δισ. ευρώ αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τραπεζίτες που συμμετείχαν στην έκτακτη συνάντηση, ο Γ. Στουρνάρας δεν έκανε λόγο για επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι χωρίς συμφωνία η κατάσταση θα είναι σοβαρή, ενώ η γενική διαπίστωση είναι ότι ούτε καν η ΕΚΤ έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι από κει και πέρα:

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία, η Τρίτη θα είναι δύσκολη μέρα και θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις» φέρεται να είπε ο διοικητής της ΤτΕ.

Σύμφωνα με τραπεζίτη που επικαλείται το Reuters, συζητήθηκαν επίσης τεχνικά θέματα σε σχέση με τα ΑΤΜ και το πώς θα διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα μετρητών στους πελάτες.

Η ΕΚΤ αύξησε προχθές το όριο χρηματοδότησης μέσω ELA και συνεδριάζει εκ νέου αύριο το πρωί για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

.ethnos.gr