Στον υπουργό Υγείας ο Γ. Κυρίτσης

 

lyk_kyri_vou

 

 

 

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα θέματα του υπουργείουΥγείας είχαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς και υπεύθυνοι του τομέα Υγείας κ.κ. Οδυσσέας Βουδούρης και Γιώργος Κυρίτσης με τον αρμόδιο υπουργό κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε τη Δευτέρα το μεσημέρι, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα ζητήματα της επικείμενης συγχώνευσης των νοσοκομείων, τα προβλήματα στη λειτουργία του ΕΟΠΠΥ, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των ιατρών, οι ελλείψεις στο προσωπικό των νοσοκομείων αλλά και θέματα που αφορούν στο σύστημα προμηθειών.

 

Οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη περιφερειακής συγκρότησης και ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας ενώ έθεσαν ως στόχο να εξορθολογιστεί ο τομέας Υγείας προς όφελος των ασφαλισμένων, των ασθενών και των Ελλήνων πολιτών.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ανοιχτός στις προτάσεις των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς και δεσμεύτηκε ότι οι αλλαγές που θα δρομολογηθούν στο χώρο της Υγείας θα γίνουν με ορθολογικά κριτήρια.

 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή κι ότι θα ακολουθήσουν νέες συναντήσεις το επόμενο διάστημα.