Στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Χρήστος Σιμορέλης

IMG 20150305 141443497

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή με το Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστο Σιμορέλη.

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστο Σιμορέλη και συνάντηση γνωριμίας με το νέο υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Το θέμα της συζήτησης κινήθηκε γύρω από τη κοινή τους παραδοχή ότι όλοι οι πολίτες και κυρίως εκείνοι που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και δεν μπορούν να πληρώσουν τη συμμετοχής τους στη περίθαλψη πρέπει να απολαμβάνουν το κοινωνικό αγαθό της υγείας.

Από μέρους του Βουλευτή, τέθηκε το ζήτημα της συμμετοχής στην περίθαλψη ανάλογης με το ύψος του εισοδήματος του κάθε πολίτη και το θέμα της κατάργησης του 1€ από τις συνταγογραφήσεις.

Επιπλέον, τονίστηκε από το Βουλευτή ότι οι ειδικές περιπτώσεις ασθενών που βρίσκονται σε μονάδες αποκατάστασης, αναρρώνοντας από σοβαρές ασθένειες και ατυχήματα, πρέπει να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και για διάστημα πέρα των δύο ετών. Ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε τη σημαντικότητα του ζητήματος και την αναγκαιότητα εξέτασης του.

Τέλος, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν το κλάδο των φαρμακοποιών όπως η εφαρμογή της φαρμακευτικής νομοθεσίας όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις, το ωράριο καθώς και το θέμα της χορήγησης μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων αποκλειστικά από φαρμακεία. Τα ζητήματα αυτά μπορούν να ρυθμιστούν χωρίς ιδιαίτερο οικονομικό κόστος.

.