Στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα ο Βασίλης Γιαγιάκος

Η αναζήτηση επιχειρηματικών κινήτρων για τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού Τρικάλων, αποτέλεσε το επίκεντρο της συνάντησης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων  Βασίλη Γιαγιάκο.

Η ανάγκη να εξελιχθούν και επιχειρηματικά οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι, περνώντας πλέον σε ένα άλλο επίπεδο και παράγοντας ανταγωνιστικά προϊόντα για τις αγορές της Ευρώπης είναι σήμερα επιτακτική.

Ήδη στα Τρίκαλα, όπως είναι γνωστό, έχει συσταθεί μια επιχειρησιακή
ομάδα, η οποία υπέβαλλε φάκελο υποψηφιότητας, με ολοκληρωμένο Σχέδιο
Δράσης για την πιστοποίηση του τρικαλινού λουκάνικου ως Προϊόντος
Γεωγραφικής Ένδειξης, μέσα από τη χρήση αυτοφυούς ρίγανης από τις
πλαγιές του Κόζιακα. Ήδη, όπως ενημέρωσε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βασίλης Γιαγιάκος, έχουν προχωρήσει έρευνες που εστιάζονται στην επιλογή των γενετικά κατάλληλων για καλλιέργεια τοπικών αρωματικών φυτών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην πιστοποίηση του τρικαλινού λουκάνικου και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του εισοδήματος των τοπικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με την παραγωγή του.

Η στήριξη του Κώστα Σκρέκα είναι δεδομένη σε τέτοια εγχειρήματα που στόχο έχουν να δώσουν κίνητρα σε νέους παραγωγούς για να επιχειρήσουν στον πρωτογενή τομέα. Η πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί για την πιστοποίηση του τρικαλινού λουκάνικου είναι εξαιρετικά σημαντική και ως Υπουργείο θα διερευνήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για να στηριχθεί και να προωθηθεί περαιτέρω. Το σημαντικότερο πάντως είναι ότι δείχνει το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι στη νέα εποχή για τη χώρα μας. Καινοτόμες ιδέες, άμεσα υλοποιήσιμες και σε σύνδεση με την αγορά.