Στον Δημ. Παπαστεργίου η ομάδα που κατέκτησε την 3η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Τον Τρικαλινό Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, επισκέφθηκαν σήμερα τα  μέλη της FIRST Global Challenge Team Greece, της ομάδας που κατέκτησε την 3η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Μαθητικής Ρομποτικής το 2022.

Οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη ρομποτική και το πως οι εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης μπορούν να φέρουν μια «επανάσταση» και στο Ελληνικό Δημόσιο, βελτιώνοντας την καθημερινότητα και μειώνοντας τη γραφειοκρατία, ώστε το κράτος να κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών του.

Μετά την συνάντηση ο Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

«Χαιρετώντας αυτήν τη λαμπρή ομάδα, σκεφτόμουν ότι αυτοί οι νέοι μπορούν μόνο με αισιοδοξία να μας γεμίζουν για το μέλλον, καθώς είναι η απόδειξη ότι μπορούμε ως χώρα να πρωταγωνιστούμε σε σημαντικά γεγονότα για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση, σε παγκόσμια εμβέλεια. Είμαι σίγουρος ότι η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Μαθητικής Ρομποτικής ήταν για εκείνους μόνο η αρχή και για όλους εμάς η έμπνευση για το πως μπορούμε να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της δημιουργικότητας των νέων μας».