Στο τραπέζι των συζητήσεων κοινές δράσεις Δήμου- Εμπορικού Συλλόγου για την περίοδο των γιορτών

Τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων επισκέφθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Πρόεδρος της etrikala Γιάννης Κωτούλας, όπου έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Χρήστο Μπλουγούρα και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, κατά την σύσκεψη που ακολούθησε μεταξύ των δύο πλευρών, μπήκαν στο τραπέζι προτάσεις για την δημιουργία εορταστικής χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας στην πόλη που θα βοηθήσει στην ανάταση της ψυχολογίας του κόσμου και την αναθέρμανση της τοπικής αγοράς, με δεδομένο το γεγονός ότι ο «Μύλος των ξωτικών» δεν θα γίνει φέτος.

Από πλευράς του Δήμου, όπως τόνισαν οι κ.κ. Παπαστεργίου και Κωτούλας, υπάρχει η επιθυμία και ο σχεδιασμός να «απλωθούν» στην πόλη κάποια εορταστικά events και μικρές εκδηλώσεις, που σε καμία όμως περίπτωση δεν θα αποτελέσουν εστία συνωστισμού από τον κόσμο. Για παράδειγμα υπάρχει ο σχεδιασμός να στηθούν κάποια παιχνίδια και καρουζέλ στην κεντρική πλατεία, την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, να τοποθετηθεί μια μεγάλη φάτνη στην πλατεία Δεσποτικού, να στηθεί ένα παγοδρόμιο στην πλατεία του παλιού ΚΤΕΛ, αλλά όλα αυτά θα μείνουν στα σχέδια, αν οι επιδημιολογικές συνθήκες στην περιοχή μας επιδεινωθούν.

Υπάρχει η προοπτική από πλευράς του Δήμου Τρικκαίων να στολιστεί τα φετινά Χριστούγεννα η πόλη πιο πολύ όσο ποτέ άλλοτε και να απλωθεί αυτός ο στολισμός σε πολλά σημεία, με επίκεντρο βέβαια την κεντρική γέφυρα, τον Ληθαίο ποταμό και την κεντρική πλατεία. Επίσης ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί φέτος σε διαδικτυακές δράσεις, όπως είναι το άναμμα του δέντρου στην κεντρική πλατεία, η ρίψη πολλών βεγγαλικών σε πολλά σημεία στην αλλαγή του χρόνου, ώστε να τα παρακολουθήσει ο κόσμος από το σπίτι του, αφού δεν θα μπορεί να είναι παρών. Επίσης στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι το άκουσμα χριστουγεννιάτικης μουσικής και τραγουδιών όλη τη μέρα, σε κάθε γωνιά της πόλης, ώστε να δοθεί παντού ένα χαρμόσυνο μήνυμα.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστος Μπλουγούρας τόνισε ότι ο εμπορικός κόσμος της πόλης στηρίζει πολλά στην διοργάνωση όλων αυτών των μικρών εκδηλώσεων μέσα στην πόλη, σαφώς και είναι ευπρόσδεκτες και θα σημάνουν κίνηση από πλευράς κόσμου και αναθέρμανση της τοπικής αγοράς.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν και νέες συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, για μια επανεκτίμηση της όλης κατάστασης και την όσο το δυνατόν συγκεκριμενοποίηση και δρομολόγηση αυτών των εκδηλώσεων, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα εκείνης της περιόδου.