Στο “THE SCHOOLMASTER ” γιορτάζουμε το HALLOWEEN και ταυτόχρονα μαθαίνουμε!!!!!

scool 13

Mε αφορμή την γιορτή του Halloween θέλαμε να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία για διαφορετικές και καινοτόμες δραστηριότητές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας (The Schoolmaster).

Αρχικά, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα διαγωνισμό δημιουργίας και φαντασίας. Συγχαρητήρια σε όλους για τη φοβερή τους προσπάθεια!! Μπορείτε να βρείτε τα project-δημιουργίες των μαθητών μας ΕΔΩ και μην ξεχάσετε να ψηφίσετε για το καλύτερο καθώς πολλά δώρα περιμένουν τους 3 πρώτους νικητές!!!
Επίσης, οι μεγαλύτερες τάξεις μας δημιούργησαν στο διαδίκτυο τις δικές τους ταινίες για το ΗΑLLOWEEN στο computer lab του σχολείου μας..

H τάξη της Κα Ηρώς Στεφοπούλου, την Παρασκευή 31/10 ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο όπου γνώρισε έναν δάσκαλο-συγγραφέα παιδικών παραμυθιών ο οποίος διηγήθηκε στους μαθητές μας μια ιστορία για το Ηalloween (storytelling). Η ιστορία ήταν διαδραστική καθώς υπήρχαν ερωτήσεις για τα παιδιά αλλά και εκείνα με τη σειρά τους ρώτησαν ότι ήθελαν

Η συνάντηση διήρκησε 40 λεπτά. Στην συνέχεια τα παιδιά χωριστήκαν σε ομάδες για τη δημιουργία των δικών τους ιστοριών αλλά και το σχεδιασμό και περιγραφή φανταστικών χαρακτήρων που θα μπορούσαν να πάρουν μέρος στην ιστορία που τους είχε προηγουμένως αφηγηθεί… H δημιουργική γραφή (creative writing) είναι ένας
τρόπος να εκφραστούν τα παιδιά και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγγραματισμού, των γνωστικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων των παιδιών.

Στο τέλος, έγινε προβολή της ταινίας “ΗΟΤΕL TRANSYLVANIA” την οποία απόλαυσαν οι μαθητές στα Αγγλικά και μοιράστηκαν γλυκά (trick or treat)!!

ΟΤΑΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΜΕ … ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ

.