Στο στόχαστρο και ο Φίλης: «Χωρίς πτυχίο ο νέος υπουργός Παιδείας;»

filis nikos

Καταγγελίες πως ο νέος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, δεν διαθέτει πτυχίο κυκλοφορούν έντονα τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.

Οι καταγγελίες αφορούν στην εικόνα που παρουσιάζει το βιογραφικό του νέου υπουργού, αφού, όπως οι καταγγέλλοντες τονίζουν, δεν διευκρινίζεται εάν διαθέτει πτυχίο ή όχι.

Αναλυτικά, το βιογραφικό του Ν. Φίλη έχει ως εξής:

Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα όπου και ζει.
Είναι δημοσιογράφος και από το 2008 διευθυντής της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα της νεολαίας και τους δημοκρατικούς αγώνες, διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού.
Ως φοιτητής της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε στους αγώνες για τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης, υπήρξε μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ και της Συγκλήτου.
Συμμετείχε σε κινήσεις για τη δημοσιογραφική δεοντολογία, σε οικολογικές πρωτοβουλίες καθώς και σε κινήσεις Αλληλεγγύης για τους μετανάστες.
Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.
Εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Φλάς, Πόλις, Βήμα FM και ΕΡΑ 4.
Άρθρα του για την Αριστερά, την πολιτική και τα δικαιώματα έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες “Επικαιρότητα” και “Η Εποχή” καθώς και στα περιοδικά “Αντί” και “Ο Πολίτης”. Υπήρξε συνεργάτης της εγκυκλοπαίδειας του Ελληνικού Τύπου (έκδοση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών).
Ασχολήθηκε με την ιστορία των φοιτητών κατά τον Μεσοπόλεμο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πηγή: bankingnews.gr

.