Στο Ροπωτό ο Μαράβας

DSC02360

Ο δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας συνοδευόμενος από την σύζυγο του Μαρία, παρευρέθηκε στην κοπή πίτας εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Άγιο Ιωάννη Ροπωτού (καφενείο Χρίστου Γίδα, την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου στις 11π.μ. παρουσία αρκετών κατοίκων.

Παρόντες επίσης ήταν ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ροπωτού κ. Γεώργιος Ρομπιές και οι συνεργάτες του δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Λαμπρινή Οικονόμου και Αρης Τζάνης.
Την πίτα ευλόγησε ο Πρεσβύτερος Πατέρας Γεώργιος Ρίνης.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου της Κοινότητας Γεωργίου Ρομπιέ καλωσορίζοντας τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του και τους παρευρισκόμενους κατοίκους του Ροπωτού, ευχόμενος Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το νέο Έτος 2016 χωρίς να ξεχάσει να αναφερθεί και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ροπωτό.

Χαρακτηριστικά τόνισε απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο ότι είστε η τελευταία μας ελπίδα, για την αποκατάσταση των πληγέντων του Κεντρικού Οικισμού του Ροπωτού, πιέζοντας την Πολιτεία να επιδείξει και αυτή το ενδιαφέρον της με πρακτικές και συγκεκριμένες ενέργειες και να δοθούν γρήγορες λύσεις.

Κατόπιν ο δήμαρχος Κώστας Μαράβας στον σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε και αυτός με την σειρά του Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους, τονίζοντας δεν κάναμε πολλά πράγματα στο χωριό και αυτά τα χρήματα που δαπανήσαμε για κάποια έργα δεν είχαν τα ανάλογα αποτελέσματα,
λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και ιδιαιτερότητας του εδάφους.

Επίσης δεν εισακουστήκαμε από την Πολιτεία έχοντας και τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις στην Χώρα μας , μια πολιτική αστάθεια που μας πήγε αρκετά πίσω.

Βάζουμε σε προτεραιότητα σαν Δημοτική Αρχή να κάνουμε δυο μελέτες για την καταγραφή των ζημιών και για την αποκατάσταση των πληγέντων. Επίσης στόχος μας είναι η κατασκευή Κοινοτικού Γραφείου στο Χωριό. Ο Δήμος δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος των προβλημάτων του Ροπωτού γι’ αυτό η πίεση μας προς την Πολιτεία θα είναι η ανάλογη.

Χαιρετισμό έκανε και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροπωτού κ. Γιάννης Λαμπρογιώργος δίνοντας τις καθιερωμένες ευχές, αναφερόμενος για λίγο για τον Πολιτισμό καις μελλοντικές πολιτιστικές δραστηριότητες του Συλλόγου.

Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Μαράβας συνοδευόμενος από την σύζυγό του και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κων/νο Κρούπη, το πρωί της Πρωτοχρονιάς παρακολούθησε την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης και ακολούθως την Δοξολογία εις Μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου που τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Λάζαρος Σραυραντώνης.

DSC02345DSC02346

 

.