Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η ιστορία των χωριών της Φαρκαδόνας το Σαββατοκύριακο

12313562 10208

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί ο ιστορικός πλούτος της Φαρκαδόνας και της ευρύτερης περιοχής το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου. Άγνωστες πτυχές της Ιστορίας, του Πολιτισμού και της Παράδοσης θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν από ειδικούς Επιστήμονες που θα συμμετάσχουν στο 1ο Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού και το οποίο θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας.

Σημειώνουμε ότι το Συνέδριο είναι ανοικτό στο ευρύ κοινό και η είσοδος ελεύθερη στο πνεύμα της μετάδοσης των γνώσεων που θα παρουσιαστούν μέσα από τις ανακοινώσεις προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Τη διοργάνωση του διήμερου Συνεδρίου ανέλαβε ο Δήμος Φαρκαδόνας (Πέλιννα), σε συνεργασία με το ιστορικό περιοδικό «Θεσσαλικό Ημερολόγιο» και την ηλεκτρονική εφημερίδα «Κρήνη Live».
Στο πολυαναμενόμενο συνέδριο θα συμμετάσχουν 27 επιστήμονες και ιστορικοί με ισάριθμες ανακοινώσεις σχετικές με την αρχαιολογία, την ιστορία, τη λαογραφία, τη φιλολογία, τη γλωσσολογία και την αρχιτεκτονική της περιοχής μας.

Η ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου με το συγκερασμό γνώσεων από διαφορετικά επιστημονικά πεδία αποτελεί το βασικό στόχο των διοργανωτών, οι οποίοι ευελπιστούν πως το Συνέδριο θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια σε θεσμό. Έτσι, θα δοθεί σε βάθος χρόνου η ευκαιρία να αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερα ιστορικά στοιχεία και πολιτισμικά ντοκουμέντα της περιοχής, πολλά από τα οποία είτε σβήνουν με το πέρασμα του χρόνου, είτε μένουν άγνωστα στους δημότες και γενικότερα τους φίλους της ιστορίας.

Αναλυτικά η πρόσκληση – πρόγραμμα του συνεδρίου:
https://farkadona.gr/attachments/article/293/%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%95%CE%94%CE%A1%CE%99%CE%9F%20%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%A3%20%CE%9A%CE%91%CE%99%20%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A5.pdf

Χορηγός Επικοινωνίας η ΕΡΤ και η ΕΡΑ Λάρισας.

Μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους επιθυμούν να δηλώσουν τα στοιχεία τους στη Γραμματεία της Διοργάνωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Οργανωτική Επιτροπή στο τηλέφωνο 6947439100.

Από την Οργανωτική Επιτροπή