Στις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά ο Κώστας Σκρέκας

Τις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά.

Σκρέκας και Αμυράς συζήτησαν με τον Δήμαρχο της περιοχής, για τις άμεσες και συνεχείς ενέργειες της πλήρους αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, καθώς και της αναγέννησης και προστασίας του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Ο Κώστας Σκρέκας διαβεβαίωσε στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των δασικών συνεταιρισμών, ότι άμεσα θα προχωρήσει η ανάθεση από τα δασαρχεία για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων και εργασιών (π.χ. κορμοδεμάτων, κλαδοπλεγμάτων), προκειμένου να αποτραπεί η εμφάνιση πλημμυρικών και χειμαρρικών φαινομένων. Και συμφωνήθηκε, ως κοινή προτεραιότητα, η απομάκρυνση των επικίνδυνων καμένων κορμών και η κατασκευή των αναγκαίων αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων στις καμένες δασικές εκτάσεις.

Επίσης έγινε ενημέρωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσο Μάνο, για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας. Ο Κώστας Σκρέκας ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά, τα συνεργεία και τα κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ για την τεράστια και αδιάλειπτη προσπάθεια που καταβάλλουν από την πρώτη στιγμή και έχουν καταφέρει να επανηλεκτροδοτηθεί το μεγαλύτερο μέρος των πελατών στις πληγείσες περιοχές (σε ποσοστό μεγαλύτερο του 99%).