Στήριξη της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων στο λεωφορείο χωρίς οδηγό

leoforeio-proti1 1

Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) που εδρεύει στα Τρίκαλα χαιρετίζει και υποστηρίζει την καινοτόμο προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων που σχετίζεται με την υλοποίηση του προγράμματος «Λεωφορείο χωρίς Οδηγό».

Πέρα από την πολύτιμη διαφήμιση της πόλης μας εντός και εκτός συνόρων, πιστεύουμε ότι η υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των πολιτών και θα προσδώσει στην πόλη εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που επί δεκαετίες φροντίσαμε να θυσιάσουμε με την αλόγιστη – και εν πολλοίς προκλητική – χρήση του αυτοκινήτου.

Επειδή κατά το παρελθόν πολλοί ποδηλάτες-φοιτητές μας κινδύνεψαν από συμπολίτες οδηγούς των «400 μέτρων», εκτιμούμε ότι η διαδρομή του λεωφορείου θα αποτελέσει ταυτόχρονα και ένα ασφαλές καταφύγιο όσων χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις καθημερινές μετακινήσεις τους.

Με την ευκαιρία, προτείνουμε στην Δημοτική Αρχή να ορίσει το 2016 ως «έτος ποδηλάτου» για την πόλη μας, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση του πλέον αποτελεσματικού μέσου μετακίνησης που δημιούργησε ποτέ ο άνθρωπος.

.