Στην τελική ευθεία o 4ος ημιμαραθώνιος

Ο αγώνας στην μνήμη του αξέχαστου και πάντα χαμογελαστού Θανάση Σταμόπουλου χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και καλύτερος και φέτος ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων που τον διοργανώνει έχει ως στόχο την διοργάνωση ενός αγώνα χωρίς προηγούμενο με την αρωγή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το μεσημέρι οι διοργανωτές παρουσία και του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην οποία και αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες του αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή με αφετηρία απο την Καλαμπάκα και τερματισμό στα Τρίκαλα.

agorΔημ. Κωτούλας: «Δεν θα έχει προηγούμενο αυτό που θα δείτε»

 

O πρόεδρος του Συλλόγου δρομέων Τρικάλων και παλιός πρωταθλητής του ΓΣ Τρικάλων Δημήτρης Κωτούλας στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στον Θανάση Σταμόπουλο: «Δυστυχώς ο ημιμαραθώνιος φέρει το όνομα ενός φίλου, ενός αθλητή, ενός χαμογελαστού ανθρώπου. Ενός ανθρώπου που μας πρόσφερε πολλά όσον αφορά το αθλητικό ιδεώδες και τον τιμούμε με τον τρόπο που πιστεύουμε ότι θα ήθελε και αυτός».

Αναφερόμενος στην διοργάνωση σημείωσε πως συμμετέχουν πάνω απο 600 δρομείς (αριθμός ρεκόρ) ενώ τόνισε πως είναι η σημαντική η συμβολή των χορηγών που στηρίζουν οικονομικά το εγχείρημα αλλά και του ΤΕΦΑΑ, της ΣΜΥ, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Ερυθρού Σταυρού, των Τρικαλινών ποδηλατών, της Δημοτικής αστυνομίας, της Τροχαίας, του Δήμου Τρικκαίων.

Ιδιαίτερα στάθηκε στην αρωγή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων και προσωπικά του Κώστα Αγοραστού και του Χρήστου Μιχαλάκη. Έδωσε ωστόσο ιδιαίτερη έμφαση στην καθοριστική συμβολή του Ευθύμη Ρεντζιά: «Ως αθλητής και ως εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος κατάλαβε το τι θέλαμε και μας βοήθησε πάρα πολύ».

Τέλος έκλεισε με μία υπόσχεση: «Αυτό που θα δείτε δεν θα έχει προηγούμενο».

 

 

Κ. Αγοραστός: «Βλέπουμε τον αθλητισμό σαν μία γιορτή»

 

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αφού συνεχάρη τον Σύλλογο Δρομέων για την καθιέρωση του αγώνα σημείωσε: «Ο αγώνας αυτός έχει καθιερωθεί πια ως ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός. Οι Τρικαλινοί δρομείς κινητοποίησαν όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας και προσέλκυσαν χορηγούς. Στηρίζουμε την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε με στόχο την ολοένα και μεγαλύτερη αναβάθμιση τους. Βλέπουμε τον αθλητισμό σαν μία γιορτή».

 

Η αντιδήμαρχος κ. Κάκλα που εκπροσώπησε τον Δήμο Τρικκαίων τόνισε ότι «ο Δήμος συμμετέχει οικονομικά, ψυχικά και εθελοντικά στην διοργάνωση που θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολύ κόσμο» ενώ εξήρε την εθελοντική δράση του συλλόγου.

 

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Θεσσαλίας και του ΓΣ Τρικάλων Δημήτρης Χαχάμης τόνισε πως ο Θανάσης Σταμόπουλος «είχε ως όραμα και είχε κάνει πράξη τον υγιή και ανιδιοτελή αθλητισμό και ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα».

Σημείωσε πως εξεπλάγην ευχάριστα απο την προθυμία και την διάθεση του Κώστα Αγοραστού να βοηθήσει στην διοργάνωση του αγώνα και του ζήτησε την στήριξη για την διοργάνωση των πανελληνίων πρωταθλημάτων στίβου της χρονιάς στην Θεσσαλία.

 

Εκ μέρους του ΤΕΦΑΑ τοποθετήθηκε ο υποψήφιος διδάκτωρ και παλιός πρωταθλητής Θανάσης Ζαλαβράς: «Το ΤΕΦΑΑ συμμετέχει παρέχοντας τεχνογνωσία με την μορφή τριών διαλέξεων που θα γίνουν παραμονή του αγώνα. Τέτοιες εκδηλώσεις εκφράζουν το υψηλό επίπεδο του αθλητισμού στην περιοχή ενώ γινόμαστε ταυτόχρονα και αρωγοί του οράματος που είχε ο Θανάσης Σταμόπουλος».

 

Τέλος η «σημαία» του Συλλόγου Δρομέων, ο 75χρονος Γιώργος Θέμελης σημείωσε: «Είναι ένας αγώνας για τον Θανάση, τον φίλο μας και ιδρυτή του συλλόγου. Το τρέξιμο δεν είναι χόμπι αλλά είναι λύση στα αδιέξοδα και μία εκτόνωση που μας προσφέρει υγεία».

 

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης καθώς και  οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Τσίγκας, Ελένη Αργυροπούλου, Χρήστος Γακόπουλος, Ντίνος Μπάρδας καθώς και μέλη του Συλλόγο Δρομέων.sportrikala