Στην εκπομπή «Τα Νέα του Κάμπου» του Campos 97.8, ο πρόεδρος της Φαρκαδόνας

Ο πρόεδρος της τοπικής Δημοτικής Κοινότητας, Βαγγέλης Κοταρέλας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Τα Νέα του Κάμπου” του Campos 97.8, από τους Σωτήρη Κέλλα και Δημήτρη Αλεξίου. Ο κ. Κοταρέλας μίλησε για την ανασφάλεια όλων των κατοίκων της περιοχής της Φαρκαδόνας, μετά το “φούσκωμα” του Πηνειού. Ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε για το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των πλημμυροπαθών, όπου κατήγγειλε ανάμεσα στα άλλα προβλήματα και την διακοπή της σίτισης αναπήρων πλημμυροπαθών.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος της τοπικής Δημοτικής Κοινότητας Φαρκαδόνας:
«Επειδή δεν έγιναν τα κατάλληλα έργα τα τελευταία χρόνια κάθε φορά που βρέχει υπάρχει αγωνία στους κατοίκους της Φαρκαδόνας. Εμείς άλλωστε δεχόμαστε μετά από ώρες τον όγκο της βροχής από τα ορεινά των Τρικάλων και για το λόγο αυτό είμαστε πάντα σε επιφυλακή. Όσο αφορά τα αναχώματα έχουν γίνει, αλλά επειδή είναι φρέσκα σε πολλές περιπτώσεις δεν κρατούν το νερό και αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξει μεγάλος όγκος νερού τότε υπάρχει κίνδυνος και παρακολουθούμε το φαινόμενο».
Στην συνέχεια ο κ. Κοταρέλας αναφέρθηκε για την δομή όπου ζουν οι πλημμυροπαθείς και απάντησε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα. «Ο κύριος Περιφερειάρχης έχει κακή ενημέρωση για τα άτομα που είναι στην δομή στο Κουτσόχερο, όπου είναι 80. Ενώ δεν θυμόταν και το όνομα του δημάρχου Φαρκαδόνας, που για μένα είναι σημαντικό, αφού ο Δήμος Φαρκαδόνας έχει δεχτεί μεγάλη πληγή από τον «Ντάνιελ». Ενώ υπάρχουν πολλοί κάτοικοι που ακόμη περιμένουν να στηριχθούν από την αρωγή. Ενώ ως αγροτική περιοχή που είμαστε δεν έχουν δεχθεί οι αγρότες μας οικονομική στήριξη και αυτό είναι για εμάς μεγάλο πρόβλημα».
Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι: «Η συλλογική κουζίνα συνεχίζει να προσφέρει και τρεις φορές την εβδομάδα μαγειρεύει, αλλά το πρόβλημα είναι ότι στις 26 Φεβρουαρίου έχει σταματήσει η σίτιση στην δομή. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, διότι εκεί υπάρχουν ανάπηροι που δυστυχώς δεν μπορούν να μαγειρέψουν μόνοι τους και θα πρέπει για τους ανθρώπους αυτούς να υπάρξει μια ουσιαστική στήριξη. Η δικαιολογία είναι ότι έχει σταματήσει η χρηματοδότηση για την σίτιση, αλλά δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μαγειρέψουν, θα πρέπει να στηριχθούν».

Ακούστε αναλυτικά: