Στην Αμφικτιονία των καραγκούνηδων, ο Κώστας Σκρέκας

karagk_skrekas
Στον Παλαμά Καρδίτσας βρέθηκε την Κυριακή, ως εκπρόσωπος της Ν.Δ., ο βουλευτής Τρικάλων του κόμματος κ. Κώστας Σκρέκας, στην συνεδρίαση του Αμφικτιονικού Συμβουλίου, των καραγκούνηδων. Στόχος της συνεδρίασης η ανάδειξη της ιστορίας των Καραγκούνηδων της Θεσσαλίας , η οποία παραμένει εν πολλοίς άγνωστη, λόγω έλλειψης ειδικών μελετών (ιστορικών , κοινωνικών , λαογραφικών κ . ά .).
Ο Κ. Σκρέκας στον  χαιρετισμό του τόνισε πως «η συνάντηση αυτή γίνεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για όλους μας, για τη χώρα, για τους Έλληνες, για την ίδια την Ευρώπη και τον κόσμο. Φαίνεται πως κάτι πάει να αλλάξει. Φαίνεται πως όλοι είναι έτοιμοι πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να γυρίσουν σελίδα… Να αφήσουν πίσω το όποιο κακό παρελθόν και να προχωρήσουν στις απαραίτητες αλλαγές, οι οποίες θα επιτρέψουν την επιστροφή της ελπίδας και της αισιοδοξίας.
Σ’ αυτή τη νέα εποχή, η πίστη στις παραδόσεις και στα διδάγματα των παλαιότερων γενεών, θα μας επιτρέψει να πορευτούμε υπό καλύτερους όρους και προϋποθέσεις. Να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζει σε εμάς και στα παιδιά μας. Να δουλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο, όπου ο καθένας θα μπορεί να προκόψει μέσα από την αξιοσύνη και τη δουλειά του…».
Ο Κ. Σκρέκας κατέληξε λέγοντας πως «η ύπαρξη της Αμφικτιονίας των καραγκούνηδων είναι πιο πολύτιμη από ποτέ. Μπορεί να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα ενότητας και αδελφοσύνης, συλλογικής δουλειάς και προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο. Και είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας…».
.