Στην αγκαλιά της Τρικαλινής γης αναπαύεται από σήμερα ο Γέροντας Αλέξιος

Στην αγκαλιά της Τρικαλινής γης εν σκηναίς δικαίων, αναπαύεται από σήμερα το μεσημέρι ο Γέροντας Αλέξιος, πρώην Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, στην εξόδιο ακολουθία που προηγήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, συμπαραστούμενος από τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, αναφερόμενος στον βίο του μακαριστού Μητροπολίτη Αλεξίου, ενώ μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.

Επίσης, τον μακαριστό Μητροπολίτη αποχαιρέτησαν ο Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης. Σεραπίων Μιχαλάκης, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτριος Παπαστεργίου.

Η ταφή του μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου, έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο τάφο στην περίβολο του Ιερού Ναού.

Έξω από τον Ιερό Ναό παρακολούθησαν συγκινημένοι την εξόδιο ακολουθία αρκετοί Τρικαλινοί, οι οποίοι με δάκρυα στα μάτια ήρθαν να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Ποιμενάρχη.