Στη βουλή ο Κώστας Αγοραστός για το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης

agorastos 7777

Τις θέσεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για το μείζον θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας, θα διατυπώσει την Τρίτη ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος θα συμμετέχει στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής επ’ αφορμή της τελικής διαμόρφωσης του νομοσχεδίου για την επισιτιστική κρίση.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας ο κ. Αγοραστός, οι προτάσεις των περιφερειών εστιάζουν στην ουσιαστική υποβοήθηση εκείνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ παράλληλα κάλεσε σε εγρήγορση τα αρμόδια υπουργεία, ώστε αμέσως μετά την ψήφισή του, να εκδοθούν άμεσα οι απαιτούμενες κοινές υπουργικές αποφάσεις οι οποίες θα επιτρέψουν την ταχύτερη εφαρμογή των μέτρων ανακούφισης.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας: «Θα καταθέσουμε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής τις απόψεις μας για το θέμα της φτώχειας και της επισιτιστικής βοήθειας. Υπάρχει το νέο ΣΕΣ το οποίο προβλέπει επισιτιστική βοήθεια ύψους 330 εκ. ευρώ για όλη τη χώρα και υπάρχει και ο θεματικός άξονας 9, που προβλέπει για την περιφέρεια Θεσσαλίας περί τα 80 εκ. ευρώ για την υποβοήθηση των ανθρώπων εκείνων που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είτε με την επιδότηση ενοικίου, είτε με τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είτε με δράσεις για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας από την οποία έχουν βγει ή δεν έχουν μπει ποτέ. Μετά το νομοσχέδιο πρέπει σύντομα η κυβέρνηση να εκδώσει τις απαιτούμενες κοινές υπουργικές αποφάσεις για να ξεκινήσει η υλοποίηση αυτών των δράσεων. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συστρατευόμαστε για να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το να μπει ανάχωμα στην ανεργία και στη φτώχεια».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Επιπρόσθετα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας θα καταθέσεις τις προτάσεις της αυτοδιοίκησης για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, στο οποίο πρόσφατα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή δυσλειτουργία, με τη σχετική κατάθεση τροπολογίας που παρέτεινε τις συμβάσεις των συγκεκριμένων μεταφορών.

Όπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός, «εάν δεν καταθέτονταν το νομοσχέδιο για την παράταση των μεταφορών, όχι τόσο πολύ στη Θεσσαλία αλλά σε άλλες περιφέρειες, θα βρισκόμασταν προ δυσάρεστων καταστάσεων. Συνεννοηθήκαμε με τον κ. Βούτση και τον κ. Πουλάκη, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι μεταφορές και πραγματικά τους ευχαριστώ για την εξέλιξη. Από την πλευρά μας ως περιφέρειες, θα επιδιώξουμε και μερικές τροποποιήσεις βελτιστοποίησης του θεσμικού πλαισίου, ώστε να μην εμφανιστούν στο μέλλον αντίστοιχα προβλήματα».

.