Στερνό αντίο στο φίλο και συμμαθητή Δημήτρη Μανώλη

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε σήμερα στα Τρίκαλα, η είδηση του θανάτου του φίλου και συμμαθητή Δημήτρη Μανώλη, που μας συντάραξε όλους όσοι τον γνωρίζαμε και ήμασταν φίλοι του.

Η μάχη που έδωσε με την επάρατο ήταν πολύ σύντομη, αλλά τελικά ο ύπουλος εχθρός τον νίκησε. Οι περισσότεροι από εμάς τους φίλους του δεν γνωρίζαμε τίποτα, για το ξαφνικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Τελευταία φορά που ειδωθήκαμε από κοντά και μιλήσαμε ήταν λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και το τελευταίο μήνυμα που ανταλλάξαμε στο Facebook ήταν στις 11 Μαΐου. Τότε είχαμε ανανεώσει το ραντεβού μας τις επόμενες ημέρες για καφεδάκι, όπως το συνηθίζαμε. Πάντα με το χιούμορ, πάντα πειραχτήρι ο Δημήτρης, δεν υπολόγιζε με τίποτα πως σε λίγες ημέρες από τότε, δεν θα ήταν ζωντανός. Ούτε και ο ίδιος γνώριζε καλά καλά το πρόβλημα του, όταν το κατάλαβε ήταν πλέον αργά.

Μας συνέδεαν πολλά. Πρώτα πρώτα τα μαθητικά χρόνια ως συμμαθητές στο 6ο Γυμνάσιο και λίγο αργότερα στο 4ο Λύκειο Τρικάλων. Διατηρήσαμε επαφή και φιλία και ως φοιτητές και φυσικά αργότερα, όταν πια ο καθένας μας πήρε τον δικό του επαγγελματικό δρόμο.

Δυστυχώς ο Δημήτρης ταλαιπωρήθηκε αρκετά στην προσωπική του ζωή από διάφορα γεγονότα και πιστεύω ότι δεν του άξιζε σε καμία περίπτωση τέτοια τύχη. Τώρα ο πρόωρος θάνατος του μας γεμίζει όλους όσοι τον γνωρίζαμε με μεγάλη θλίψη, στεναχώρια και ένα μεγάλο γιατί…

Ακριβέ μου φίλε Δημήτρη, το πρωί της Πέμπτης θα σου πούμε το στερνό αντίο στην εκκλησία του χωριού σου του Δροσερού, που πάντα λάτρευες. Οι φίλοι σου- κι εγώ ανάμεσα τους- σου υποσχόμαστε πως δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει!

Ο φίλος σου

Δημήτρης Παδιός

Δημοσιογράφος trikalaIN.gr