Στέλεχος της Ντόρας πρόεδρος σε ΜΚΟ που κάνει προσλήψεις

thekla_2

Μπορεί η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση καταγγέλλοντας τις ρουσφετολογικές μεθόδους του ΠΑΣΟΚ για προσλήψεις μέσω ΜΚΟ, ωστόσο ένα κομματικό της στέλεχος πρώτης γραμμής ακολουθεί την τακτική «Κουτμερίδη» κερδίζοντας συμβάσεις προσλήψεων με δήμους της περιφέρειάς της.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», η κυρία Θέκλα Παρασκευούδη, υπεύθυνη Περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας και μέλος του τομέα Προγραμματικών Κατευθύνσεων του κόμματος, έχει συνάψει ως πρόεδρος ΜΚΟ συμβάσεις για την πρόσληψη νέων με δήμους της Λάρισας, όπου και δραστηριοποιείται κομματικά.

Περιοδείες και υποσχέσεις

Μάλιστα η πρόεδρος της ΜΚΟ «Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος» μετά την υπογραφή των συμβάσεων πραγματοποιεί περιοδείες στους ίδιους δήμους, και φορώντας πλέον το «κομματικό καπέλο» της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπόσχεται λύσεις στα τοπικά προβλήματα και παραπομπές θεμάτων στη Βουλή, μέσω των βουλευτών της ΔΗ.ΣΥ.

Συγκεκριμένα στις 8 Ιουλίου ο Δήμος Κιλελέρ, που ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ, ενέκρινε τη συμμετοχή του στα κοινωνικά προγράμματα απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας μέσω σύμβασης με τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρία «Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος» πρόεδρος της οποίας είναι η κυρία Θέκλα Παρασκευούδη. Δέκα ημέρες αργότερα η κ. Παρασκευούδη είχε και άλλη «επιτυχία» καθώς κέρδισε αντίστοιχη σύμβαση με τον Δήμο Φαρσάλων για την πρόσληψη 100 νέων με σκοπό τη φροντίδα πράσινων και αρχαιολογικών χώρων, την καθαριότητα του δάσους και την περιποίηση ηλικιωμένων ατόμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δελτίο Τύπου της κ. Παρασκευούδη, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. το 2009, και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ένα μήνα μετά τη σύμβαση με το Δήμο Κιλελέρ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο (στις 5 Αυγούστου) και ενημερώθηκε για τα προβλήματα χαλαζόπτωσης, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες κομματικές πρωτοβουλίες. Ειδικότερα «δεσμεύθηκε» ότι «σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο από τον δήμο αλλά και τους τοπικούς αγροτικούς φορείς η Δημοκρατική Συμμαχία θα φέρει μέσω των βουλευτών της το θέμα στη Βουλή».

Κατέκρινε τον Κουτμερίδη

Το ζήτημα παίρνει νέες διαστάσεις μετά την παρέμβαση που είχε κάνει κεντρικά το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη, με την οποία είχε στηλιτεύσει την πρακτική του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Στ. Κουτμερίδη να ιδρύσει ΜΚΟ στο πολιτικό του γραφείο:

«Η περίπτωση του κ. Κουτμερίδη και η ΜΚΟ που είχε συστήσει με έδρα το πολιτικό του γραφείο αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα σε μια σειρά ρουσφετολογικών προσλήψεων και κρατικών επιχορηγήσεων στις οποίες χωρίς ντροπή έχει καταφύγει η κυβέρνηση. Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ο θυμόσοφος λαός που λέει: “Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του ούτε τη γνώση άλλαξε ούτε την κεφαλή του”», τόνιζε στην ανακοίνωσή της η κυρία Μπακογιάννη και έχει ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσει σε όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματός της.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος-antinews.gr