Στέφανος βαβύλης: Γαλουχημένος στην πολιτική… ανήσυχο πνεύμα

Μονόδρομος έμοιαζε από νωρίς για το νεαρό νομικό και Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης στο Δήμο Τρικκαίων Στέφανο Βαβύλη η ανάμειξη του με τα κοινά.

Και εξηγούμαστε….όταν προέρχεσαι από μια άκρως πολιτική οικογένεια και μεγαλώνεις σε ένα περιβάλλον με τον πατέρα σου (Θανάσης Βαβύλης)να έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος, την θεία σου (Σούλα Μερεντίτη) Βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ, τον επίσης αείμνηστο θείο σου (Θωμάς Μερεντίτης) υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τον ξάδελφο σου (Άρης Μερεντίτης)στέλεχος και μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΚΙΝΑΛ, τον αείμνηστο παππού σου (Δημήτρης Βαβύλης)μια από τις εμβληματικές επιχειρηματικές μορφές της πόλης τις προηγούμενες δεκαετίες), για να μην πιάσουμε και τα….συμπεθέρια Χρήστο Οικονόμου (Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ) και Γιώργο Οικονόμου, ε τότε δεν σου μένουν και πολλά περιθώρια να ακολουθήσεις ένα διαφορετικό δρόμο.

Και αυτό ακριβώς έκανε και ο νεαρός Βαβύλης, επιλέγοντας να κάνει το ξεκίνημα της ενασχόλησης του με τα κοινά από τον Δήμο Τρικκαίων, στον οποίο κατάφερε να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος έστω και με την αντιπολίτευση.

Όμως όχι μόνο δεν έμεινε εκεί, αλλά πήγε και ένα βήματα παραπέρα. Γιατί φαίνεται για την ώρα, πως ο νεαρός Βαβύλης διακατέχεται από πνεύμα προσφοράς προς την πόλη. Έχει όρεξη για δουλειά, λόγω και της ηλικίας του αλλά και των νέων του ενδιαφερόντων, αλλά κυρίως έχει άποψη τεκμηριωμένη για πολλά ζητήματα και αυτό φαίνεται και από τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του για μείζονα θέματα στα δημοτικά συμβούλια. Είναι φέρελπις αυτοδιοικητικός με ιδέες, αλλά και με ενδιαφέρον γι΄αυτό που κάνει, που το κάνει γιατί το πιστεύει ο ίδιος πρώτα απ΄όλα.

Το ξεκίνημα του δείχνει ενθαρρυντικά σημάδια και στο χέρι του είναι να συνεχίσει έτσι και στην πορεία ακόμη καλύτερα…