Στέφανος Φωλίνας: Οι παιδικές χαρές «κλείνουν»…

FolinasStefanos1

Οι παιδικές χαρές «κλείνουν» με κορδέλα από τον δήμο και οι παιδικές ψυχούλες θα «μαυρίσουν»καλοκαιριάτικα.

Υπάρχουν 145 παιδικές χαρές στον διευρυμένο δήμο Τρικκαίων, από τις οποίες οι 36 βρίσκονται στα όρια της κοινότητας Τρικκαίων. Σύντομα θα μπει κορδέλα και πινακίδα ότι απαγορεύεται το παιχνίδι στο χώρο της παιδικής χαράς και ότι αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με ευθύνη των γονέων και των παιδιών.

Η όλη διαδικασία της πιστοποίησης έπρεπε να έχει γίνει τουλάχιστον από το 2009 (ευρωπαϊκή οδηγία),. Παρόλα αυτά μόνο μια μπορεί να θεωρηθεί ότι πληρεί σχεδόν όλες τις προδιαγραφές και είναι αυτή που βρίσκεται στην οδό Καραϊσκάκη στο Βαρούσι.

Εκεί λείπει μόνο περίφραξη και φωτισμός (σύνδεση από τη ΔΕΗ, διότι φωτιστικά σώματα υπάρχουν). Ούτε αυτή η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν φρόντισε να την πιστοποιήσει και τώρα καλείται η νέα δημοτική αρχή να υλοποιήσει εξαρχής όλες τις διαδικασίες πιστοποίησης και να βρει τα λεφτά. Πόσο όμως να κοστίζει μια παιδική χαρά 50τμ με ένα πολυσύνθετο παιχνίδι τσουλήθρα, 4 κούνιες, η τραμπάλα, περίφραξη, βρυσούλα, φωτισμό και τραμπάλα?

Όλα αυτά σαν υλικά κατασκευής κοστίζουν γύρω στις 7.500 ευρώ. Τώρα τα εργατικά απομάκρυνσης των παλαιών παιχνιδιών και της διαμόρφωσης του χώρου κοστίζουν άλλα τόσα περίπου. Δηλαδή γύρω στα 15.000 ευρώ ανά παιδική χαρά.

Κάπου τόσο κόστισε η παιδική χαρά στο Βαρούσι, που ελπίζω να μην την ξηλώσουν για να την ξαναφτιάξουν, αφού είναι σχεδόν έτοιμη για πιστοποίηση.
Έτσι, κλείνοντας περιμένουμε από τον απερχόμενο Δήμαρχο να φροντίσει τουλάχιστον να πιστοποιήσει μέχρι τέλος Αυγούστου, τουλάχιστον 2-3 παιδικές χαρές, να δώσει δηλαδή 30.000 με 40.000 ευρώ ώστε να υπάρχει η δυνατότητα στα παιδιά να παίζουν ασφαλή έως ότου αναλάβει η νέα δημοτική αρχή.

Στέφανος Φωλίνας

/