Σταδιακή επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Τρικάλων

Σταδιακή επαναλειτουργία και προγραμματισμός χειρουργείων και Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Γ.Ν. Τρικάλων

Σας ανακοινώνουμε τα ακόλουθα, ύστερα από σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας:

Α) Την σταδιακή επαναλειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων ως εξής:

1) Από Δευτέρα 4 Μαίου 2020 ανοίγει το τηλεφωνικό κέντρο του Γραφείου Υποστήριξης του Πολίτη του Νοσοκομείου μας (2431350130) για προγραμματισμό ραντεβού των κάτωθι ιατρείων: Διαβητολογικό, Ιατρείο Υπέρτασης,  Οδοντιατρικό, Οφθαλμολογικό και Αιματολογικό. Επίσης θα λειτουργήσει για ραντεβού το Μικροβιολογικό Εργαστήριο αλλά και το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα (Αξονικός Τομογράφος: 2431350186, Μαγνητικός Τομογράφος:2431350107, Triplex:2431350205).

Από 11 Μαίου 2020 θα ξεκινήσει σταδιακά η επαναλειτουργία και των υπόλοιπων Ιατρείων.

2) Για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και την προστασία των πολιτών που προσέρχονται επισημαίνονται τα εξής:

– Ανάμεσα στα ραντεβού θα μεσολαβεί περισσότερος χρόνος, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες διαδικασίες απολύμανσης και να μη δημιουργείται συνωστισμός στους χώρους αναμονής.

– Η προσέλευση των ασθενών θα πρέπει να γίνεται 10 λεπτά πριν το προγραμματισμένο ραντεβού και αποκλειστικά από την είσοδο των Εξωτερικών Ιατρείων όπου θα υπάρχει προσωπικό υποδοχής. Προσοχή τυχόν καθυστέρηση μπορεί να οδηγεί σε ακύρωση του ραντεβού.

– Όπου δεν απαιτείται συνοδός, συνιστάται ο ασθενής να προσέρχεται μόνος του.

Όλοι όσοι επισκέπτονται το Νοσοκομείο θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα, να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής.

Αν έχετε προγραμματισμένο ραντεβού και έχετε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, δύσπνοια ΜΗΝ προσέλθετε στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και επικοινωνήστε με το γιατρό σας τηλεφωνικά.

Β)Προγραμματίζονται τα τακτικά χειρουργεία σύμφωνα με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προστασίας από το νέο κορονοϊό που υποδεικνύει το Υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Ισχύει ο αυστηρός περιορισμός του επισκεπτηρίου και όπου κρίνεται απαραίτητο, θα υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια. Ο συνοδός πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής και την απολύμανση χεριών.
  • Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο Νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).
  • Επαναλαμβάνεται πως όλοι όσοι επισκέπτονται το Νοσοκομείο θα πρέπει να δηλώνουν στην πύλη το λόγο προσέλευσης τους. Υποχρεωτικά να φορούν μάσκα, να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής.

Για την ασφάλεια όλων, παρακαλούμε για τη συνεργασία στις υποδείξεις του προσωπικού του Νοσοκομείου.

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

                                                            του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων  

                                                                        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ