Στα Τρίκαλα την Κυριακή ο Υπουργός Οικονομίας

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και ώρα 11:00, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου θα βρίσκεται στα Τρίκαλα, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων.

Ποιος είναι ο καθηγητής Δημήτρης Παπαδημητρίου, υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης που έρχεται αύριο στα Τρίκαλα

Στα πλαίσια εκδήλωσης της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική οικονομία την Κυριακή στις 11 πμ στο Δημαρχείο Τρικάλων κύριος  ομιλητής θα είναι ο υπουργός Δημ. Παπαδημητριου

Ο εβδομηντάχρονος σήμερα (γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1946 στην Θεσσαλονίκη) διακεκριμένος ελληνοαμερικανός οικονομολόγος  είναι καθηγητής στο Bard College της Νέας Υόρκης από το 1977 και πρόεδρος του Levy Economics Institute από την ίδρυσή του το 1986.

Αποφοίτησε από το τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Columbia και απέκτησε MA και PhD στις Οικονομικές Επιστήμες από το New School for Social Research NSSR των ΗΠΑ.

Έχει δημοσιεύσει τις μελέτες του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως το Journal of Economic Issues, European Journal of Political Economy, Review of Political Economy, Challenge.

Έγραψε και επιμελήθηκε 13 βιβλία που έχουν εκδοθεί από τους εκδοτικούς οίκους Palgrave Macmillan, Edward Elgar και McGraw-Hill.

Έχει παρουσιάσει τις εργασίες του σε διεθνή επιστημονικά και τραπεζικά συνέδρια.

Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος επιτροπών του Κογκρέσου Αμερικής και διακεκριμένος επισκέπτης καθηγητής της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών στην Σαγκάη, Κίνας

Είναι σύζυγος της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου.