Στα χέρια του Φρύδα η πλειοψηφία των μετοχών- Έκκληση για οικονομική στήριξη

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΚΑΕ Βαγγέλης Φρύδας ο οποίος και αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα των Τρικάλων BC Aries.

Παρουσία και του Δημάρχου Τρικκαίων, του Δημήτρη Σιαφαρίκα ο οποίος κατέχει το 30% των μετοχών της ΚΑΕ, μελών του Ερασιτέχνη αλλά και φιλάθλων ο Βαγγέλης Φρύδας σημείωσε κατ’ αρχήν πως οι κ.κ. Ρουσιαμάνης, Κουτσιντάς έχουν αποχωρήσει οριστικά από την ομάδα και πως έχουν μεταβιβάσει στον ίδιο το 60% των μετοχών που διέθεταν: «Με χθεσινή απόφαση οι  κ.κ. Ρουσιαμανης, Κουτσιντάς  αποφάσισαν πως είμαι κάτοχος των ποσοστών τους, άρα συνολικά διαθέτω 70% και 30% ο κ. Σιαφαρίκας».

Σε ερωτήσεις από δημοσιογράφους αλλά και από τον κ. Σιαφαρίκα αν η μεταβίβαση είναι πραγματική και αν η διαδικασία είναι η προβλεπόμενη που ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις καθώς και άλλες φορές ανακοινώθηκε μεταβίβαση χωρίς να ισχύει ο κ. Φρύδας απάντησε: « Υπήρχαν κάποιοι όροι τις προηγούμενες φορές που δεν τηρήθηκαν , όροι που ήταν γραμμένοι στα χαρτιά ως προαπαιτούμενα. Αυτή την φορά δεν υπάρχει κανένας όρος και με μηδενικό τίμημα μου παραχωρούνται οι μετοχές. Η τελική έγκριση της μεταβίβασης θα κριθεί από την ΕΕΑ».

Ο Βαγγέλης Φρύδας τόνισε πως ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης δεν θα συνεχίσει να συνεισφέρει άλλο οικονομικά και σημείωσε πως απαιτούνται άμεσα χρήματα ώστε η ομάδα να συνεχίσει να υφίσταται: «Ο κ. Ρουσιαμάνης δεν θα συνεισφέρει άλλο οικονομικά όπως έκανε και επειδή υπάρχει πρωτάθλημα σε εξέλιξη και θέλουμε άλλους τρεις μήνες να τελειώσει η αγωνιστική περίοδος, και επειδή χωρίς χρήματα η ομάδα έχει πρόβλημα επιβίωσης θα πρέπει να πληρωθούν τα συμβόλαια των αθλητών, λειτουργικά έξοδα και μισθοί. Απευθύνω αυτή την στιγμή ένα κάλεσμα, μία πρόσκληση σε οποιονδήποτε αγαπάει την ομάδα ή το μπάσκετ να συνδράμει οικονομικά. 60.000 € είναι ένα ποσό που απαιτείται άμεσα και αν μαζευτούν παραπάνω χρήματα  διεκδικούμε την παραμονή μας με πολλές ελπίδες. Η ομάδα βρίσκεται στο τέλος της βαθμολογίας αλλά βάση του προγράμματος αν την κάνουμε αξιόμαχη θα διεκδικήσει και την παραμονή της».

Αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Ήταν το πιο δύσκολο με πολλές  περίεργες καταστάσεις ενώ είχαμε λύσεις συμβολαίων από Θεϊμς και Τζόουνς. Είχαμε  συγκέντρωση στο ξενοδοχείο όλων των παικτών ζήτησα  απ’ όλους και ειδικά από τους ξένους να παραμείνουν για το παιχνίδι αυτό. Είχαμε πέντε τραυματίες, δεν μπορούσαν να ξεντυθούν κάν. Με επτά άτομα κατεβήκαμε και δώσαμε έναν πολύ συγκινητικό αγώνα, πολύ μπασκετικό, υπερέβαλλαν εαυτούς και ειδικά ο προπονητής που έχει κάνει τιτάνιο έργο. Ο ίδιος πιστεύει ότι αν μπορέσουν κάποια πράγματα θα μείνουμε στην κατηγορία».

Εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι αν οι Φιλντς και Θεϊμς πληρωθούν θα παραμείνουν: «Οι δύο αθλητές Φιλντς και Θέϊμς αν υπάρξει κάποια κανονικότητα θα παραμείνουν. Στην συνέχεια θα πρέπει να φέρουμε άλλους τρεις ξένους παίκτες όπως έχουμε δικαίωμα να κάνουμε. Όλα αυτά που περιέγραψα απαιτούν στήριξη της ομάδας από την πόλη για να εξακολουθήσει να παραμείνει ζωντανή. Δεν θα ήθελα με τίποτα να σταματήσει να αγωνίζεται η ομάδα στην μέση της χρονιάς. Από σήμερα με μολύβι και χαρτί θα δεχτούμε συγκεκριμένες προτάσεις, θα δούμε τι έχουμε καταφέρει και μετά από αυτό το δεσμευτικό ποσό που θα μαζέψουμε με την πίεση του χρόνου να γίνει κάτι άμεσα ώστε να υπάρξει σφυγμός στην ομάδα. Θέλουμε να τον κρατήσουμε, να τον διατηρήσουμε.».

Παπαστεργίου: «Το παλεύουμε»

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου από την πλευρά του τόνισε: « Η ξεφτιλιζόμαστε ή μένουμε και το παλεύουμε. Πιστεύω ότι ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης έχασε από την ομάδα δεν κέρδισε. Για τον Φρύδα ισχύει αυτό που ειπώθηκε ότι είναι το πιο μεγάλο κορόϊδο που μπήκε μπροστά αλλά το έκανε από την αγάπη του για την ομάδα. Αύριο το πρωί αν δεν περπατήσει η κίνηση που κάνουμε  θα πρέπει να βρει λαγούμι να κρυφτεί. Δεν είναι αυτοφωράκιας. Κινήθηκε μία διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών. Πιστεύω ότι κινείται ειλικρινώς μία διαδικασία για να προχωρήσουμε. Θα βοηθήσω όσο μπορώ και προσωπικά και με κάποιους φίλους».

Στήριξη από Ερασιτέχνη

Και τα παρόντα μέλη του Ερασιτέχνη δήλωσαν πως θα στηρίξουν την προσπάθεια αν και κατέθεσαν την πικρία τους όσον αφορά την μέχρι τώρα σχέση τους με την ΚΑΕ με τον Δημήτρη Σιαφαρίκα επίσης να δηλώνει ότι θα βοηθήσει.

Η επόμενη μέρα

Στο διά ταύτα. Όπως ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Φρύδας ήδη έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό με το οποίο θα κρατηθούν στην ομάδα οι Φίλντς, Θεϊμς και θα πληρωθούν τουλάχιστον ένα μισθό παίκτες και σταφ.

Στην συνέχεια με τις κινήσεις οικονομικής ενίσχυσης να συνεχίζονται ( με την μορφή χορηγιών, προαγορά μετοχών και διαρκείας) θα γίνουν οι κινήσεις για την έλευση τριών ξένων παικτών ώστε η ομάδα να είναι ετοιμοπόλεμη στα κρίσιμα παιχνίδια που θα παιχτεί η παραμονή.